Yeni Çizgi Koleji açılış konuşmasını yapan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kemal Akboğa, “Kısa bir zaman dilimi içerisinde şehrimize nitelikli bir eğitim kurumu kazandırmanın heyecanı ve mutluluğunu yaşıyoruz. 2011 yılından bu yana eğitim sektöründe hizmet veren Yeni Çizgi eğitim kurumları okul sürecinin başladığı 2015 yılından bu yana 736 öğrenci mezun ederek, 2018-2019 eğitim öğretim yılında Fen ve Anadolu Lisesi olarak kapılarını öğrencilerine açmaktadır. Hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. En önemli amacımız bizlere emanet edilen gençlerimizi bu çatı altında hiçbir ayrım gözetmeksizin eğitmektir. Bizler her bir gencin özel bir birey olduğunu hiçbir zaman aklımızdan çıkarmayacağız ve elimizden gelenin en iyisini yapacağımıza söz veriyoruz” diye konuştu.

Eğitime yeni bir çizgi katacaklar

Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen de açılışta yaptığı konuşmada, “Kurumumuz eğitim camiamızı şehrimizi dünyamızı zenginleştirecek. Her yeni açılış bizleri heyecanlandırıyor. Çünkü her yeni kurumla beraber eğitime dahil olan genç arkadaşımızla beraber bizlerde yeniden canlanıyoruz. Kurumumuzun genç bir kadrosu var. Adıyla beraber bizim çizgimize yeni bir çizgi katacağına inanıyorum” dedi.

Sizin yanınızdayız

AK Parti MKYK Üyesi ve Eskişehir Milletvekili Harun Karacan, eğitim kurumlarının her zaman yanında olduklarını ifade ederek, “Ellerinize sağlık, pırıl pırıl gençlerimiz böyle bir eğitim kurumu açıyorlar. Sizi tebrik ediyorum. Biz siyasetçi olarak, kurumlar olarak sizin önünüzü açmak size destek olmak için buradayız. Ne zaman ihtiyacınız varsa nerede önünüze engel çıkarsa biz sizin yanınızdayız” dedi.

Öğrencilerin güvenliği için çalışmalarımızı tamamladık

Eskişehir Vali Vekili Bekir Şahin Tütüncü de, “Okulumuzun ilimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Odunpazarı’nın bu bölgesinde böyle bir okula ihtiyaç vardı gerçekten. Çünkü Eskişehir yavaş yavaş hem insan hem sermaye olarak Tepebaşı bölgesine kayarken böyle değerli bir okula bölgede ihtiyaç vardı. Eskişehir halkının yemeden içmeden her şeyden kısarak çocuklarına eğitime öğretime destek verdiklerini, her türlü fedakarlık yaptıklarını biliyorum. Bunun neticesinde de üniversite, lise ve diğer sınavlarda Eskişehir her zaman bazen ilk beş bazen ilk onun içerisinde olduğunu yakinen biliyorum. Bu haftayı biz hazırlıklarla geçirdik. Bu hafta okul güvenliği, eğitim güvenliği, servisler ve diğer tüm konularda emniyet Jandarma ve diğer yetkilerle en ince ayrıntısına kadar her türlü tedbiri planladık. Başta trafikteki huzur olmak üzere. Öğrencilerin evlerine huzurla dönebilmeleri için her türlü çalışma yapılmıştır. İnşallah bunu başarıyla uygulayacağız. 

Açılışa yoğun katılım

Yeni Çizgi Koleji açılış törenine Vali Vekili Bekir Şahin Tütüncü, Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, AK Parti MKYK Üyesi ve Eskişehir Milletvekili Harun Karacan, İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukçuoğlu, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, CHP İl Başkanı Rabia Akman, iş adamı Erdoğan Tekgöz ile veli ve öğrenciler katıldı. Tören okulun gezilmesi ile son buldu.