MEB, TOBB ve TOBB ETÜ arasında oluşturulan Mesleki Eğitim İş Birliği Protokolü kapsamında atılan adımlar hakkında bilgi veren Eskişehir Ticaret Borsası Başkanı Ömer Zeydan, "Gelişen dünya ile entegre olmak, çağı yakalamak ve nitelikli ara eleman yetiştirmenin yolu ve dolayısıyla istihdamı artırmanın yolu mesleki eğitimden geçmektedir" dedi. Zeydan,  Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin tüm programlarının ortalama öğrenci doluluk oranının yüzde 98'e ulaştığını söyledi.

"Yüzde 98 doluluk oranı"

Zeydan, yapılan protokolle ilgili gelişmeleri şu sözlerle anlattı. MEB, TOBB ve TOBB ETÜ arasında oluşturulan Mesleki Eğitim İş Birliği Protokolü kapsamında atılan adımlar olumlu yönde sonuçlanıyor. Eskişehir Ticaret Borsası’nın Protokol Yürütme Kurulu Başkanlığı görevi ile sorumlu olduğu Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin tüm programlarının ortalama öğrenci doluluk oranı yüzde 98 olarak yüksek seviyede gerçekleşti. İşbirliği protokolünün duyurularak lisemiz öğrencilerine sağlanacak imkânların açıklanmasının ardından Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin büyük ilgi gördü. Protokolün hayata geçirilmesinde öncülük yapan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’na minnettarız" dedi.

"Mesleki eğitime önem vermeliyiz"

Gelişen dünya ile entegre olmanın, çağı yakalamanın ve nitelikli ara eleman yetiştirme yolunun ve dolayısıyla istihdamı artırmanın mesleki eğitimden geçtiğini ifade eden Başkan Zeydan:  “Lisemizin sektörlerimizin ve gelişen teknolojinin ihtiyaç gereksinimlerine uygun mezunlar vermesi için Protokol Yürütme Kurulu olarak birçok icraat gerçekleştirdik. Okulumuzun ve mesleki eğitimimizin gelişimi için çok sayıda çalışma yaptık. Meslek lisemiz öğrenci tercihlerinin ilk sıralarında yer almaya başladı.  Çalışmalarımızın meyvelerini almak bizler adına çok sevindiricidir. Mesleki eğitimin gelişmesi ve ilerlemesi için elimizden gelen katkıyı koymaya devam edeceğiz. İş dünyamızın iyi yetişmiş teknik eleman ihtiyacını karşılamaya odaklanmış olan Meslek Lisemizin mezunları profesyonel hayata 1 adım önde başlayacaklar. Bu kapsamda Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu lisemizi tercih eden öğrencilerimize, velilerimize ve eğitim kadromuza çok teşekkür ederim” şeklinde konuştu.