Üniversite sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından kiralık konut piyasasında da bir hareketlenme yaşandı. Hürriyet Emlak verilerinden derlenen verilere göre, öğrencilerin en çok 2+1 evleri tercih ettiğini ortaya koyarken, kiralık konut seçiminde öğrencilerin kira için ortalama bin lira ile 2 bin 500 lira ayırdıkları görüldü. Bu Türkiye ortalaması. 

DUDAK UÇUKLATAN RAKAMLAR: Hürriyet Emlak'a göre üniversite eğitimi için en çok tercih edilen şehirlerin başında gelen İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Eskişehir’de kiralık evlerin fiyat marjının semte göre oldukça değişkenlik gösterdiği gözlemlendi. İllere göre 2+1 ev kirası fiyat aralığı baz alındığında Eskişehir'den çıkan rakamlar dudak uçuklattı.

TEPEBAŞI'NDA ORTALAMA BİN 200 LİRA: Araştırmadan Eskişehir'deki fiyat aralığı 700 lira ile 3 bin lira arasında değişiyor. İllere göre Ağustos ayı 2+1 kiralık ev fiyat ortalaması baz alındığında da Eskişehir'de çıkan sonuç bin 905 lira. Eskişehir’de Tepebaşı bin 200 liralık ortalama kira fiyatları ile liste başında yer aldı.