Alkan, "TÜİK enflasyon oranını   yıllık bazda yüzde 14,60 olduğunu açıkladı. Bizim bütçemizin yangın hali  bu açıklanan oranın ötesinde bir enflasyon olduğunu söylemektedir. Bu enflasyona göre memura 4.36 enflasyon zammı gelecektir. Yüzde 3'de sözleşme zammı alacak  memur ve memur emeklileri toplam yüzde 7.36 Ocak'da zam alacaklardır. Bozdur bozdur harca... Çarşı ve pazarın gerçek enflasyonu TÜİK'in rakamlarından yüksek olduğunu bizler çok iyi bilmekteyiz. Kamu emekçilerine reva görülen hayat, enflasyonun altında ezilmektir. Zaten 2021 kuru ekmek-acı reçete bütçesi toplumun geniş kesimleriyle birlikte ücretli kesimlere daha fazla sefalet, daha fazla işsizlik, daha fazla vergi olarak yansıtılmıştı. Kamu emekçileri adına masaya oturan ve her seferinde ortaoyununun başka sahnesini sergileyen Memur Sen' in imzası olan yüzde 3' lük zam vergi dilimleriyle geri alınacaktır" dedi.

Alkan, memurlar, emekliler ve onların aileleri adına şu soruları yöneltti;

"Sadece sıvı yağa yüzde 100 zam gelen  ülkemde, yıllık enflasyon yüzde 14,6 olarak açıklanmış. İnanalım mı? 

Temel tüketim ürünlerinde yüzde 35 zam yapılırken elektrik,su, doğalgaz,internet faturalarına yansıyan zamlarda bırakın zammı maaştan götürmeye devam ediyor.Toplu sözleşme revize edilmelidir. Seyyanen zam yapılması gerekmiyor mu? 

Enflasyon yüzde 14.60 ise köprülere neden yüzde 26 zam yapıldı? Nasıl bir hesap bu? 

Etkisiz ve yetkisiz sendika öngörüsüz imzasına nasıl sahip çıkacaktır? 

Pandemi öldürmedi enflasyon öldürecek diyen emekliler bu zam ile nasıl yaşayacaktır? 

Kuraklığın etkisinin daha  gıda fiyatlarına yansımadığı bir süreçte kuru ekmeği bile arayacağız. Acilen en az yüzde 21 zam talep etmekteyiz"