Arslan, “Hem Konfederasyonumuz hem de Türk Büro-Sen olarak hemen her platformda mübaşirlerin sorunlarını dile getirmiş, adalet teşkilatımız içerisinde son derece önemli görevler ifa etmelerine rağmen Yardımcı Hizmetler Sınıfında değerlendirilmelerinden dolayı, ek gösterge başta olmak üzere birçok sorunla karşı karşıya kaldıklarını belirtmiştik.” dedi.

Yüksekokul mezunu olan mübaşirler yardımcı hizmetler sınıfında yer alması nedeniyle üst derece ve görevlere yükselememekte ve ek göstergeler alamamaktaydı. 16 Nisan referandumuyla kabul edilen Anayasa değişikliğiyle kapanan askerî mahkemelerde çalışan mübaşirler Genel İdari Hizmetlerde çalıştırılırken diğer mahkemelerde çalışan mübaşirler Yardımcı Hizmetler Sınıfında çalışmaya devam ediyor, Mübaşirler arasında özlük hakları itibarıyla yıllardır ayrımcı bir uygulamaya gidiliyordu.

Arslan, “Türk Büro-Sen olarak gerçekleştirdiğimiz Adalet Çalıştayı’nın da en önemli gündem maddelerinden biri mübaşirlerimizin sorunları olmuştu. Ortaya koyduğumuz raporları başta Cumhurbaşkanımız ve Adalet Bakanlığı olmak üzere bütün yetkili mercilere iletmiş, mübaşirlerin taleplerinin karşılanması için öncelikli olarak söz konusu çalışanlarımızın Genel İdare Hizmetleri Sınıfı içinde değerlendirilmeleri gerektiğini ısrarla vurgulamıştık.” dedi. Çok fazla mücadele ettiklerini belirten Arslan, 6 Şubat 2019 tarihli Resmi Gazete’de mücadelelerinin sonuç bulduklarını ve başarıya ulaştıklarını söyledi.