Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, elektrikli araç kullanımının yaygınlaştırılması adına önemli bir toplantı gerçekleştirdi.

Türk otomotiv sanayisinin öncülerinden Karsan Otomotiv ve enerji yatırımları ile sektörünün liderlerinden Zorlu Enerji’nin yetkilileri ile bir araya gelen Başkan Ataç, konukları ile birlikte temiz enerji kullanımının ulaşımda da yaygınlaştırılması adına fikir paylaşımlarında bulundu.

Toplantıya Başkan Ataç’ın yanı sıra OEDAŞ’tan Genel Müdür Muzaffer Yalçın ve Ali Fuat Büyük, OEDAŞ AR-GE Müdürü Burçin Açan ve Murat Can Sinim ile Esat Tayfur İnay ve Karsan’dan Kamu Satışları Sorumlusu Fırat Acar, İş Geliştirme ve Projeler Mühendisi Halit Özgür Altınsoy katıldı.

Toplantıda ilk olarak konuşan Başkan Ataç, temiz enerji çalışmalarına verdiği öneme dikkat çekti ve “Tepebaşı Belediyesi olarak temiz enerji konusuna büyük önem veriyor ve çalışmalarımızı bu yönde geliştiriyoruz. Çeşitli merkezlerimize yerleştirdiğimiz güneş panelleri ile elektrik üretiyoruz. Avrupa Birliği tarafından dünyanın en yüksek bütçeli bilimsel ve uygulamaya dayalı araştırma, geliştirme ve inovasyon projelerine destek olmak üzere oluşturulan hibe programı Ufuk 2020’den hibe almaya hak kazandığımız ve Yaşam Köyü’nde sürdürdüğümüz, Remourban - Akıllı Kentsel Dönüşümün Hızlandırılması Projesi tamamlanma aşamasına yaklaştı. Öte yandan ulaşımda akaryakıt yerine elektrik kullanan araçların tercih edilmesi, çağımızın gerektirdiği bir durum haline geldi. Biz de projelerimiz kapsamında kentimizde elektrikli otobüsler ile ulaşım sağlıyoruz. Bunu yapan ilk belediye olduğumuzu her zaman gururla dile getiriyorum. Ayrıca belediyemizin işlerinde kullandığımız 22 adet de hibrit otomobilimiz var. Bugün de sizler gibi sektörlerinin öncü kuruluşları ile bir arada olmak mutluluk verici. Bu toplantı ile eminim ki verimli bir işbirliğinin temelleri atılmış olacak” diye konuştu.

OEDAŞ Ar-Ge Müdürü Burçin Açan da her alanda temiz enerji yatırımlarını desteklediklerini ifade ederek Tepebaşı Belediyesi’nin de bu alanda örnek çalışmalarını takip ettiklerini belirtti. Açan, “Artık elektrikli araçlar geleceğimizin ulaşım modelini oluşturacak. Biz de OEDAŞ olarak bölgemizde kurulumunu destekleyeceğimiz şarj istasyonları ile buna hazır olacağız. Tepebaşı Belediyesi’nin temiz enerji konusunda sürdürdüğü çalışmaları takip ediyoruz. Tepebaşı Belediyesi ve Karsan ile birlikte planlanacak projelerin paydaşı olacağımız için de çok mutluyuz” ifadelerini kullandı.

OEDAŞ Genel Müdürü Muzaffer Yalçın da Tepebaşı Belediyesi’nin gerçekleştirdiği temiz enerji projelerine destek sağlamaktan ötürü mutlu olduklarını ifade etti.

Toplantıda daha sonra Karsan İş Geliştirme ve Proje Mühendisi Halit Özgür Altınsoy, Karsan’ın kurumsal tarihi hakkında bilgiler verdi ve işbirliğinde olmaktan ötürü memnun olduklarını belirtti.

Toplantı, Başkan Ataç ve konuklarının hatıra fotoğrafı çektirmesi ile son buldu.