Avrupa genelinde aşılanmanın artması ile yükselen seyahat talepleri, turizm ve havacılık sektörünü harekete geçirdi. Avrupa’dan Türkiye başta olmak üzere birçok tatil destinasyonuna uçuşlar düzenleyen Corendon Airlines da sezon için sunmuş olduğu uçuş programına ilaveler yaptığını açıkladı.

Avrupa’nın en büyük base’i olmaya aday olan Düsseldorf Havalimanı’nın CEO’su Thomas Schnalke ile birlikte açıklamalarda bulunan Corendon Airlines CEO’su Yıldıray Karaer, yıllardır Türkiye’ye ve Almanya’nın tercih ettiği diğer tatil destinasyonlarına uçuşlar düzenledikleri Düsseldorf Havalimanı’na uçak konumlandırmak için uzun bir süredir karşılıklı görüşmeleri sürdürdüklerini anlattı.

Brüksel-Eskişehir uçuşlarına devam kararı

Yıldıray Karaer, ayrıca özellikle turistik Türkiye destinasyonlarına olan son dakika talebin bir anda artmasıyla, ilave kapasite arayışına girdiklerini ve 2021 Yazı için planladıkları filoya ek olarak başka havayollarından wet lease uçaklar kiralama yoluna gittiklerini belirtti. Karaer, “Aslında krizin etkilerinin yaz sezonunda azalacağını ön görüp yoğun bir Antalya programı hazırlamıştık, fakat Almanya, Hollanda ve Belçika’dan gelen yüksek talep sonucu programımızı genişletme yoluna gittik. Turistik hatların yanı sıra Avrupa’da yaşayan vatandaşlarımızın da etnik hatlarımıza ilgisi çok arttı. Geçen sene başladığımız Zonguldak seferlerine ve henüz yeni başladığımız Brüksel-Eskişehir hatlarına kışın da devam kararı aldık” şeklinde konuştu.