Tepebaşı Çiftçi Malları Koruma Kurulu adına konuşan Buluşan, “Değerli muhtarlarım sizler bölge muhtarları olarak bizlerde sivil toplum örgütü olarak hizmet etmek amacındayız. Tepebaşında tamamen hizmet amaçlı çalışmalarımız olmaktadır. Özellikle burada bayan muhtarlarımıza çok teşekkür ediyoruz. Muhtarlarımızın geçtiğimiz dönemlerde bizlerle beraber çok güzel çalışmaları oldu. Burada geçtiğimiz dönemden muhtar arkadaşlarımızın çoğu bilir. Çiftçi malları koruma kanunu hepimiz için çok büyük bir sıkıntı yaşattı yıllarca. Bunun başlıca sebebi 1941 yılındaki kanunun bugün hala değişmemesi. Bu kanunun güncellenmemesi”

"Seçimler yaklaştığı zaman…"

Buluşan, “Seçimler yaklaştığı zaman seçimler üzerinden bazı iyileştirmeler ve kolay gelen kelimelerin kullanılması biz STK’ları zor durumda bırakmakta. Bunun başlıca sonucu üretici ile çiftçi malları kurulunu, üretici ile muhtarlarımızı bazı noktalarda karşı karşıya getirdi. Türkiye geneline baktığımız zaman biz en iyilerden birisi olduğumuzu söyleyebiliriz. Çünkü kanunun vermiş olduğu kanunun dışına çıkmadık. Çiftçi Malları Kanunun değişmesi gerektiğini İç işleri Bakanımıza dosya haline sunduk. Biz şunu istiyoruz, Çiftçi Malları Kanunun artık değişsin istiyoruz. Baştan sona değiştirilmeli kanun. Yeni muhtarlarımızdan özellikle rica ediyoruz. Onlarla istişare etmek istiyoruz. Bundan önceki dönemde olduğu gibi bu dönemde birlikte çalışalım. Köyünüze mahallenize bizim tarafımızdan gelen evraklarla ilgili yardım bekliyoruz. 

"Üreticiden aidat alınmamalı"

Üreticiden alınan üye aidatı ile ilgili konuşan Buluşan, “Devletimiz o kadar büyük ki, artık üreticimizden üye aidatı toplamamalı. Bir sivil toplum örgütü değil bu. Bu ücretsiz olmalı. Bunu Kaymakamlığa bağlayıp sorunu çözebiliriz. Bunu da Bakanlığımıza sunduk. Bugüne kadar her hangi bir ses gelmedi. İnşallah bundan sonra yapılır. Bizim için en çok önemli olan üreticidir. Kanun çerçevesinde üreticilerimizin malını korumak zorundayız. Çiftçi Malları Koruma Kurulu bunun için var” dedi.