Eskişehir ve Belarus arasındaki ekonomik ve ticari işbirliği fırsatlarının görüşüldüğü ziyarette, tarımsal ekonomilerin artış göstermesi için geliştirilebilecek politikalar üzerinde istişarelerde bulunuldu. Eskişehirli sanayici ve iş adamlarını Belarus’ta yatırım yapmaya davet eden Büyükelçi Ribak, ülkesinde Türk yatırımcılara önemli ayrıcalıklar ve uygun ortam sağlandığını bildirdi.

Eskişehir Ticaret Borsasının işlevleri ve faaliyetleri ile yapılan projeler hakkında bilgiler veren Başkan Zeydan, Belarus Heyeti’ni ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduklarını ifade etti. Ziyaretin iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesine önemli katkı sağlayacağına inandığını vurgulayan Zeydan, Eskişehir ile Belarus arasında iş heyeti ziyaretleri düzenlenmesinin yararlı olacağını bildirdi.

Başkan Zeydan, ziyaretçilerine Eskişehir’in meşhur tahin ve met helvasını ikram etti. Büyükelçi Ribak, Eskişehir lezzetlerinden çok memnun kaldığını ve Eskişehir Ticaret Borsası’nın tarımsal faaliyetlerinden etkilendiklerini ifade etti.