2020 yılı Temmuz ayında belediye meclisinde alınan kararla Büyükşehir Belediyesi ile Alpu, Mahmudiye, Mihalıççık, Seyitgazi, Sivrihisar, Mihalgazi ilçe belediyeleri arasında tarım alanlarının üretimde kullanılması için protokol imzaladı. Protokol kapsamında tarıma elverişli olan Büyükşehir Belediyesi arazileri ilçe belediyeleri tarafından ekildi. Seyitgazi, Sivrihisar ilçelerinde ekilen tarlaları belediye başkanları ve başkan yardımcıları ile inceleyen Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, bölgedeki çiftçilere tohumluk ve hayvan yemi olarak verilecek ürünlerin üreticilere büyük destek sağlayacağını belirtti.

Sivrihisar ilçesi Kınık Mahallesi’nde 33 dönüm mısır, ekildiğini belirten Sivrihisar Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin İlhan, “Çiftçimize destek olmak için Büyükşehir Belediyemiz ile imzaladığımız protokol gereği tarlamızda mısır ekimi yaptık. İlerleyen günlerde yetişen mısırlarımızın hasatlarını yaparak tarım ve hayvancılık yapan vatandaşlarımıza tohumluk ve hayvan yemi olarak dağıtacağız. Tarımla geçinen vatandaşlarımıza birlikte destek olma imkânı verdiği için, başta Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanımız Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen olmak üzere tüm meclis üyelerimize teşekkür ederim” dedi.

Seyitgazi’de ise Yenikent Mahallesi’ne 50 dönüm arpa, 10 dönüm alana ise yulaf, Seyitgazi Belediyesi tarafından ekildi.

Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ile Seyitgazi ilçesinde ekilen tarlaları inceleyen Seyitgazi Belediye Başkanı Uğur Tepe ve Başkan Yardımcısı Mesut Atlı, “Büyükşehir Belediyesi arazilerine ekimini yaptığımız ürünlerin gelişimini dikkatle takip ediyoruz. Ürünlerimizin hasatlarına oldukça az bir süre kaldı. Üreticilerimiz için Büyükşehir Belediyemiz ile bu işbirliği protokolüne imza attık. Şehrimizde tarımsal kalkınmayı hep birlikte sağlamak için hem tarlalarımızda çalışıyoruz hem de hibe edilecek küçükbaş hayvanlarımızın bakımını yapıyoruz. Çiftçilik ve hayvancılık yapan vatandaşlarımıza destek için ilçe belediyelerimiz ile protokol imzalayan Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Hocama ve meclis üyelerimize teşekkür ediyoruz” açıklamalarında bulundular.