Ülke ekonomisi ve istihdamına katkı sağlayan iş insanları ile sanayicilerin zor durumda olduklarını belirten CHP’li heyet, “Ekonomideki kötü gidişattan, krizden çıkışın yolu üretimden, ihracattan geçmekte. İş insanlarımız, sanayicilerimiz için teşvikler başlatılmalı, kredi kolaylıkları sağlanmalıdır. Ülkemiz ve şehrimizin ekonomisine, refahına katkı sağlayan sanayicilerimiz ve iş insanlarımıza minnettarız, dayanışma içindeyiz” dedi. 

İŞ İNSANLARIMIZ VE SANAYİCİLERİMİZ İÇİN TEŞVİKLER BAŞLATILMALI

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Jale Nur Süllü ve İl Başkanı Rabia Akman Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler ve Sanayi Odası Başkanı Celalettin Kesikbaş’ı ziyaret ederek, odaların yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldi. Ziyaretleri sırasında Eskişehir’deki sanayici ve iş insanlarının sıkıntı ve taleplerini dinleyen CHP’li heyet, ülke ve şehir ekonomisine iş, aş sağlayan iş insanları ve sanayiciler için teşviklerin başlatılmasını istedi. 

ACİL ÖNLEM ALINMALI

Şehre yeni yatırımlar kazandırılması ve hizmet sektörünün geliştirilmesi konusunda sanayici ve iş insanlarının önemine dikkat çeken Çakırözer,  “Sanayicimizin, iş insanlarımızın sorun, talep ve beklentileri hepimiz için çok önemli. Ülkenin içinde bulunduğu ekonomik süreç ortada. Sanayicimiz, iş insanımız zor durumda. Onlar için acil önlem alınmalı, destek programları başlatılmalı, kredi kolaylıkları sağlanmalı. Rantiyecilere değil ülkesi ve şehri için üreten gerçek sanayici ve iş insanları için teşvikler derhal başlatılmalıdır” dedi. Taleplerin yerine getirilmesi ve sorunların çözülmesi için elinden gelen tüm çabayı göstereceğini belirten Çakırözer, “Talep ve sıkıntıları Meclis gündemine de taşıyacak, takipçisi olacağım” dedi. 

MÜCADELEYİ HEP BİRLİKTE VERMELİYİZ

Ziyarette konuşan Süllü ise, “Ülkemiz ve şehrimiz için her şey üretmekten, ticaretten geçiyor. Üreten ve ürününü ihraç eden bir tüccar ve sanayici için hep birlikte mücadele vermeliyiz. Plansız, kısa vadeli destekler ve çözümler günü kurtarmanın ötesine geçemiyor.  İş insanlarımız ile diyalog halinde, sektörel ihtiyaçlar için özel planlamalar derhal yapılmalıdır” çağrısında bulundu.