İlk olarak Metal Eşya İmalat alanında üretim yapan firmaları bir araya getiren fuarda, CHP heyetine fuarlar hakkında bilgi veren ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş, Oda üyesi sanayicilerin üretimlerine göre fuarlarda buluşacağını ve bu etkinliğin 3 ay boyunca farklı sektörlerde devam edeceğini açıkladı.  

Fuarda değerlendirmelerde bulunan CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, "ESO Başkanı, Yönetim Kurulu ve sanayicilerimizi ziyaret etmek için gelmiştik. ESO üyelerinin birbirini tanımasına vesile olacak fuarla bunun denk gelmesi çok güzel bir tesadüf oldu. Her biri birbirinden farklı ve bize gurur veren ürünleri gördük. Hepsi Eskişehir'in yerli ürünü ve hepsi de ihraç ediliyor. Bunun anlamı şudur; Eskişehir'e istihdam sağlanıyor. İkinci olarak buradan hem Eskişehir hem Türkiye ekonomisine gelir sağlanıyor. Tüm sanayicilere emekleri için teşekkür ediyorum. ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş ve Yönetim Kurulu üyelerine böyle istihdam fırsatı yatacak bir fuar gerçekleştirdikleri için tebrik ederim" dedi. 

Fuar hakkında değerlendirmede bulunan Milletvekili Jale Nur Süllü de, "Sanayicilerin tüm üretimlerini fuar aracılığı ile gördük ve mutlu olduk. Ürünlerimizin yerli olması ihraç edilmesi ekonomik anlamda yükselmemiz ve sıkıntılardan kurtulmamız için çok önemli. Her şey üretmekten geçiyor. Sanayicilere işlerinde başarılar diliyorum. ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş'ı da bu hizmetlerinden dolayı tebrik ederim" dedi.