Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesinde bulunan Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, İŞKUR resmi web sayfası üzerinden 25 ilde, DSİ Bölge Müdürlüklerinde istihdam edilmek üzere 500 nitelikli işçi alımı yapılacağını duyurdu. En az lise mezunu işçi alımı yapılacağını bildiren Devlet Su işleri Genel Müdürlüğü, iş başvuruların 11 Kasım 2019 tarihine kadar devam edeceği ve alınan işçilerin devlet kadrosunda daimi olarak istihdam edileceğini belirtti. DSİ personel alımı farklı meslek guruplarından yapılacak olup, iş başvurusundan bulunmak isteyen adayların en az lise mezunu olmaları ve ilan içeriğinde belirtilen şartları taşımaları gerekmektedir. işte başvuru şartları...

DSİ HANGİ MESLEK GRUPLARI BAŞVURU YAPABİLECEK?: Greyder operatörü, dozer operatörü, ekskavatör operatörü, yükleyici operatörü, ağır vasıta ustası, motor ustası, demir kaynak ustası, oto elektrik ustası, ağaç işleri ustası, çarkhane ustası, döşeme, ustası, kaporta ustası, boya ustası, tesisat elektrik ustası, sondaj işçisi, şoför (ağır vasıta) SRC 4 belgeli, Şoför (ağır vasıta) src 5 belgeli, treyler operatörü, mesleklerinden alınacaktır.

HANGİ İLLERDE ALIM YAPILACAK?: DSİ personel alımı Eskişehir, Bursa, İzmir, Konya, Ankara, Adana, Samsun, Erzurum, Elazığ, Diyarbakır, Edirne, Kayseri, Antalya, İstanbul, Şanlıurfa, Van, Isparta, Sivas, Kahramanmaraş, Aydın, Trabzon, Kastamonu, Kars, Balıkesir, Artvin ve Ankara illerinde yapılacak. Eskişehir için 14 işçi alımı yapılacak. 

ADAYLARIN 4 AY DENEME SÜRESİ OLACAK: Adaylar, kuruma kabul edildikten ve göreve başladıktan sonra 4 ay boyunca deneme sürecine tabi tutulacak. Bu süreci tamamlayan adaylarla devam kararı alınacak. 

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?: DSİ personel alımı başvuruları için Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Açık Kamu İş İlanları bölümünde 11 Kasım 2019 tarihine kadar başvuru yapılabilecek. İlanda belirtilen şartları taşıyan adaylar, başvurularını Türkiye İş Kurumu İl Müdürlükleri veya internet (www.iskur.gov.tr) aracılığıyla yapacaktır. Siz de online başvuru ekranına ulaşarak online başvuru yapabilmeniz için öncelikli olarak BURAYA tıklayınız ve ardından, açılan sayfa üzerinde yer alan ‘’işyeri ünvanı’’ kısmına ‘’devlet su işleri’’ yazarak ‘’ara’’ butonuna tıklayınız. Karşınıza, meslek gruplarına göre ilana çıkmış sayfa gelir. Bu sayfa üzerinden hangi meslek ile ilgili iş başvuru yapacaksanız, o meslek isminin üzerini tıklayın ve e-devlet şifrenizle giriş yaparak, İŞKUR DSİ İş Başvuru Ekranı üzerinden iş başvuru kaydınızı oluşturunuz.