AKP milletvekilleri ekonomik anlamda herkesin beklediği ekonomik anlamda yer alan düzenlemeler ile ilgili düzenledikleri yeni kanun tekliflerini meclise ilettiler. Teklif kapsamına bakılacak olduğu zaman kurumlar vergi oranlarının 2021 yılı içerisinde meydana gelen kazançlar için yüzde 25, 2022 yılı içerisinde meydana gelecek olan kazançlar için de yüzde 23 oranlarında olması ön görülerek teklif edildi. Teklifin genel hatları içerisinde yiyecek ve içecek sektöründe hizmet vermeye devam eden iş yerleri ile çalışma hayatına devam eden çalışanlar nisan ve mayıs ayları içerisinde sosyal güvenlik primlerinin işsizlik fonu aracılığı ile karşılanması talep edildi. Ek olarak ücretsiz izinlerde yer alan işçilerin de nakdi destek ücretlerinin net 1420 TL seviyesinden 1500 TL seviyesine kadar çıkarılması istendi. Bunlara karşın bir yandan da yiyecek ve içecek sektöründe çalışma hayatına devam eden vatandaşların aylıksız olarak izne ayrılmaları söz konusu olursa bunların da verilecek olan 1500 TL destekten yararlanma istekleri ön görülenler arasında oldu. 

Vergi oranları yüzde 25…

Kanun tekliflerine bakılacak olduğu zaman vergi ödemeleri yüzde 20 olarak belirlenmesi ile vergi oranı, geçici bir şekilde 2018, 2019, 2020 yıllarında meydana gelen kazançların yüzde 22'si olarak yer alıyordu. 2021 yılı içerisinde yapılan düzenleme ile beraber kazançlar üzerinden yüzde 20 oranında vergi ödenmesi uygun görülmüştü. Fakat sunulan son teklife bakılacak olduğu zaman bu oranlarda değişmeler meydana geliyor. Gelen değişmelere bakılacak olduğu zaman 2021 yılı içerisinde meydana gelen kazançlar için ödenecek olan vergi oranları yüzde 25 olarak belirlenirken 2022 yılı içerisinde meydana gelen kazançlar için ödenecek olan vergi oranları yüzde 23 olarak açıklandı.

Şu an hala teklif aşamasında olsa bile durumlar ilerleyen günler içerisinde netlik kazanacak gibi duruyor. Bir yandan da şu an ücretsiz izinlerde yer alan işçilerin de nakdi destek ücretlerinin net 1420 TL seviyesinden 1500 TL olması isteniyor. Bu ödemelerin ücretsiz izne çıkan vatandaşlar için de 1500 TL olarak ödenmesi ön görülenler arasında.