Ramazan ayına sayılı zaman kala vatandaşlar emekli ikramiye ödemeleri hesaplarına ne zaman yatacak merakla arayışlarına başladılar. İlk defa 2018 yılında uygulamaya giren bu ek ödemeler emekli olan vatandaşlar için ramazan ve kurban bayramından önce biner TL olmak üzere 2 bin TL olarak veriliyor. Her bayram öncesinde 1000 TL olarak verilen ikramiye ödemeleri hesaplara ne zaman yatacak ve zam geldi mi konuları en merak edilen adımlar arasında yer alıyor. 

Emekli ikramiye ödeme tarihi 2021 

Ramazan ayına az bir zaman kala vatandaşlar ramazan bayramından önce alacakları 1000 TL değerindeki ikramiye ödemelerini ne zaman alacaklarını araştırmaya başladılar. Hükümet kanadından konu hakkında hala resmi bir açıklama gelmedi. Bu yıl 13 Nisan tarihinde başlayacak olan ramazan ayı 12 Nisan tarihinde son bulacak. 13 Mayıs ramazan bayramı için verilecek olan ödemelerin de ramazan ayı içerisinde verilmesi gerekiyor. Konu hakkında şu an en ufak bir açıklama gelmese bile ön görülenlere göre emekli vatandaşların hesaplarına 5 ila 13 Mayıs tarihleri arasında yatması ön görülüyor. 5 Mayıs tarihinden sonra başlayacak olan ödemeler tüm emeklilerin 13 Mayıs tarihi gelmeden önce hesaplarında olması ön görülüyor.

2020 yılı içerisinde emekli vatandaşlara 1000er TL olarak yatırılan ikramiye ödemeleri için zam gelecek mi yoksa yine 1000 TL olarak mı yatacak en merak edilen konulardan bir tanesi oldu. Bu konu için de şu an hükümet kanadından en ufak bir açıklama gelmemiş olsa bile şu an ön görülen bilgilere göre son 6 aylık süreç içerisinde meydana gelen enflasyon oranlarına göre 1083 TL olarak yatması bekleniyor. Fakat bu konu için olacak ya da olmayacak gibi en ufak bir açıklama gelmedi. Bu yüzden vatandaşlar için net bir şey söylemek için hükümet kanadından ne zaman ya da ne kadar yatacak olduğuna dair net bir açıklama gelmesi gerekiyor. Şu an öyle bir açıklama hala gelmediği için bir şey bilinmiyor.