Milyonlarca emeklinin gözü ramazan bayramına sayılı zaman kala ramazan bayramı için verilecek ikramiye ödemelerine çevrildi. Her yıl 2018 yılından bu yana kadar dini bayramlardan önce 1000er TL olarak verilen ikramiye ödemeleri bu yıl ne zaman verilecek merak edilen konulardan bir tanesi. Bir yandan da emekli vatandaşlar bu ikramiye ödemelerinin miktarlarının yetersiz geldiğini dile getirmesinden dolayı geçtiğimiz günlerde TÜED tarafından bir talep iletildi. Eğer bu talepler kabul edilirse emekli ikramiye ödemelerine son altı ay içerisinde meydana gelen enflasyon oranına göre bir zam gelmesi söz konusu olacak. Fakat ödeme tarihi ya da miktarı ile ilgili hükümet kanadından net bir açıklama gelmedi. 

3 yıldır her dini bayramdan önce 1000’er TL emekli ikramiye ödemesi alan emekli vatandaşlar bu yıl ne zaman ne kadar alacaklarını merak ediyor. Bayrama her ne kadar az bir zaman kalsa bile hükümet kanadından konu ile ilgili hala bir açıklama gelmedi. Bayram arifesinde bir nebze de olsa rahat bir nefes almak isteyen emekli vatandaşlar ödemelerin gelmesi için adeta gün sayıyor.

İkramiye ödemeleri ne zaman?

Emekli vatandaşlar tarafından emekli ikramiye ödemeleri ne zaman hesaplara yatacak sorusu oldukça merakla arayışlara neden oldu. Şu an konu için halan bir açıklama gelmemiş olsa bile emekliler tarafından geçtiğimiz yıl içerisinde olduğu gibi yine ramazan bayramına birkaç gün kala hesaplara yatırılması ön görülüyor. 12 Mayıs tarihinde bulacak ramazan ayının ardından 13 Mayıs tarihinde başlayacak ramazan bayram için ikramiye ödemeleri 13 Mayıs tarihinde daha önce hesaplara yatacak. Ramazan bayramından önce olması için 5 ila 12si arasında ödemelerin hesaplara yatırılması ön görülüyor. Bir yandan da TÜED tarafından geçtiğimiz günlerde yapılan teklifin kabul edilmesi söz konusu olursa bu sene emekli vatandaşlara verilen ikramiye ödemeleri 1000 TL olarak değil de son altı ayda meydana gelen enflasyon oranındaki artış ile beraber 1083 TL olması ön görülüyor.