Emekli olmak için sabırsızlık ile vakit sayan vatandaşları çok yakından ilgilendiren gelişmeler gelmeye devam ediyor. Emekli maaşı almak için gelen karar herkesi çok yakından ilgilendiriyor. Gelen son düzenlemeler ile beraber 4A SSK ile sigortalı olarak yer alan vatandaşların işten çıktıkları zaman sigortalarını verme şartı aranıyor. Yani ilk olarak işten çıkma işlemleri yapılacak ardından da bunun ile beraber SGK ya gidilerek çıkış yazıları ile beraber emeklilik işlemleri için başlanacak. Bağkur kapsamında emekli olacak vatandaşlar ise işyerlerini daha kapatmadan önce emekli olmak için SGK kapsamında müracaat işlemlerini yapabilecekler. Emekli sandığı kapsamında emekli olacak vatandaşlar ise emekli aylığı almak için bağlı oldukları kurumlara giderek başvuru yapacaklar.

Emekli olmak için verilecek olan dilekçe konusunda bir tartışmada yılın ilk aylarında yaşanmaya devam ediyor. Bazı sigortalı olarak yer alan vatandaşlar dilekçelerini vermeden de yeni yılda emekli olma taleplerini iletiyor. Sırf bunun için 3 ay bekleyecek ve öyle SGK kapsamında dilekçe verebilecekler. İçerisine yer aldıkları yıl içerisinde verilecek olan dilekçe ile beraber hesaplamalar bir önceki yılın enflasyon oranlarına bakılarak güncellemeleri de yapılıyor. 

Tarihleri göz önüne almak şart…

Gelen son dakika haberlerine bakılacak olursa gele karar ile beraber birçok kişinin aklında karışıklıklar meydana geldi. Her ne kadar bu sorular SGK kapsamında araştırıla bile orada çalışmalarına devam eden kişiler hala eski sistemlerin devam ediyor olduğunu dile getiriyor. 

506 sayılı kanun içerisinde yer alan yaşlılık aylığından yararlanma başlıklı kısımların mülga 60. Maddesine bakılacak olursa bu madde içerisinde belirtilen durumlar dikkatleri çekiyor. Genel olarak kişilerin yaşlılık aylıklarını alabilmeleri için sigortalı çalışmaya devam ettikleri işlerinden ayrılmaları ve ardından da bunları yazılı istekte bulunma şartı dikkatleri çekiyor. Hükme bakılacak olursa yer alan bent ile ilgili hala iptal kararı çıkmadığı dikkatleri çekiyor. 

Çalışmaya devam ederek kişilerin ay içerisinde dilekçelerini SGK kapsamında ileterek emekli olmak için başvurularını da yerine getirebilirler.