ESOGÜ- EOSB arasında imzalanan protokol ile sanayi üniversite işbirliğinin geliştirilmesi, sektörel bazda ihtiyaçların belirlenerek ilişkilerin geliştirilmesinde yol haritalarının belirlenmesi amacıyla gerçekleşen çalıştay; diğer sektörlerde de devam edecek. 

EOSB Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli, Yönetim Kurulu Üyesi Hamza Tınas, Madencilik Kümesi Başkanı Ekrem Bulur’un yanı sıra Eskişehir madencilik sektöründe faaliyet gösteren firma yetkilileri; ETTOM Ulusal Projeler Uzmanı Çağatay Yılmaz ve Üniversite-Sanayi İşbirliği Uzmanı Yasemin Kaya ile sektörün yaşadığı sorunlar ve çözüm önerileri üzerine fikir alışverişinde bulundu. 

Maden sektörünün zorluklarına dikkat çeken Yönetim Kurulu Başkanı Küpeli “Bu sektör süreç açısından zor bir sektör.  Madeni doğru bir şekilde çıkartıp, doğru bir şekilde işlemek önemli. Sanayicimiz birçok bürokratik zorlukla karşılaşılabiliyor. Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi olarak bizler madencilerimizin ve sanayicimizin her zaman yanındayız. Birlikte sorunların altından kalkabileceğimizi düşünüyorum” dedi. 

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nin sanayiciler için kapılarının her zaman açık olduğunu belirten ETTOM Ulusal Projeler Uzmanı Çağatay Yılmaz “Madencilik sektörünün sorunlarının çözümü üzerine burada bir yol haritası çıkardık. Bundan sonraki süreçte sektörün sorunlarının çözümü ve gelişimi için üniversite olarak elimizden geleni yapmaya hazırız” diye konuştu. 

Madencilik sektörünün sorunları arasında nitelikli eleman ihtiyacının öne çıktığı çalıştayda; sektör için tecrübenin önemi ve üniversitelerin bu konuda neler yapabileceği irdelendi.