Toplantının açılış konuşmasını yapan EOSB Başkanı Nadir Küpeli, vizyon toplantıları ile sanayicilerin ufkunu genişletmeyi hedeflediklerini belirterek, “Bizim EOSB olarak bugün, bu semineri yapmaktaki amacımız, sanayicilerimiz üreticilerimizin sahip olduğu şirketlerinin finansal pozisyonlarını nasıl yönlendirmeleri gerektiği hususunda bir bilenden fikir almalıdır. Biz OSB yönetimi olarak fiziki alanlarda yapmakta olduğumuz yatırımlarla sizlere sorunsuz alt yapı alanları açmakla görevliyiz. Bunun yanında vizyon toplantılarıyla da ufkunuzu genişletmek istiyoruz” diye konuştu. 

"Parayı koruma dönemi"

Panelin ilk konuşmacısı olan Prof. Dr Sadi Uzunoğlu, BDDK tarafından açıklanan aylık bülten verilerine göre bankacılık sektörünü 2013 yılından günümüze kadar değerlendirerek başladığı sunumunda, “Her döviz yükselişinde aynı şeyler yaşanıyor. Çok sisli bir hava var. Şirketler kredilerini yeniden yapılandırarak şirketlerini ayakta tutmaya çalışıyor. Sermaye bellidir, alabileceğimiz riskler bellidir. Bu dönem risk alınacak bir dönem. Ben nasıl para kazanırım… Hayır para kazanma dönemi değil, parayı koruma dönemi. Ben bugün şu anki durumumu koruyabiliyor muyum? Herkes kazanamaz. Biri kazanır diğeri kaybeder. Hepimiz aynı anda kazanamayız, o zaman bizim kaybetmememiz lazım. Kaybetmemek için de şirketlerinizdeki risk yönetimi konuları önemli. Riskin nasıl yönetileceği mutlaka öğrenilmeli” dedi.

"Parasal değerler bir günde değişiyor"

Panelin ikinci konuşmacısı Dr. Nuri Sevgen de, piyasa yatırımları ve riskleri yönetme stratejileri ile ilgili sunumunda, “Risklerimiz var korkuyoruz. Fakirleşiyoruz her şeyden önce. Nerede hata yaptığımızı bilmemiz gerekiyor. Kayıptan kaçınma duygusu diye bir şey var. Elinizde olan bir şeyi kaybetmek en rahatsız edici şeydir. 100 yıllık hareketin dört katını on yılda yaşadık. İnanılmaz bir dünyadayız. Bu dünya bize çok sıkıntılı bir dönem yaşatıyor. Artık dünyada her şey oynak olmaya başladı. Bir günde oynuyor değerler” diye konuştu. ESKİŞEHİR EKSPRES