“Kendinize ve Şirketinize Bir İyilik Yapmaya Davet Ediyoruz” çağrısı yapan konferansın açılışını; eosbbirliktesatinal.com Proje Danışmanı Özlem Aydın Özpak’ın yaptı. Konferansa konuşmacı olarak Purchasing Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Gürkan Hüryılmaz katıldı. Hüryılmaz konferansta; ‘Satınalmada’ Dijital Dönüşüm: ‘Satınalma’ 4.0, TL Bazlı ‘Satınalma’ Stratejileri, Yeni Nesil ‘Satınalma’ Organizasyonları, Dijital Ortaklar ile Güçlü ‘Satınalma’ başlıklarını katılımcılara derinlemesine anlattı. 

Bilgilendirme ve eğitim adına bu organizasyonun bir başlangıç olduğunu belirterek sözlerine başlayan Danışman Özlem Aydın Özpak “EOSB firmalarını sektörel olarak bir araya getirip; sektör bazlı sorunları tespit edip iyileştirmeler yapmak istiyoruz. ‘Satınalma’ performansında bilgi birikimi ve tecrübenin yanı sıra eğitim de çok önemli. Bu anlamda eğitimler devam edecek.” diyerek sözü Purchasing Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Gürkan Hüryılmaz’a bıraktı. 

Şirketlerin günü kurtarma çabasında olduğunu ancak önemli olanın geleceği kurtarmak olduğunu vurgulayarak sözlerine başlayan Hüryılmaz, geleceği kurtarmak için de ‘birlikte satınalmanın’ gerekliliği üzerinde durdu. Firmalarda ‘satınalma’ çalışanının, ‘satınalma’ sürecini doğru yöneten kişiler olduğunu söyleyen Hüryılmaz “İşimiz zor çünkü başkasının parasını kullanıyoruz. Her kalemi doğru hesaplamalıyız. Son zamanlarda geliştirilen ortak ‘satınalma’ platformları ile biraz daha şanslıyız. Bu platformlar bizlere hem zaman kazandırıyor hem de açık ve şeffaf bir şekilde ‘satınalma’ işlemimizi bir üst kademeye sunabiliyoruz.” dedi.     

‘Satınalmanın’ dijitalleşme süreci hakkında bilgi veren  Hüryılmaz, 1.0’dan 4.0’a gelen ‘satınalma’ yolculuğunu anlatarak 5 yıl içerisinde bu süreçte neler olacağını katılımcılarla paylaştı. Ses teknolojilerinin ‘satınalma’ konusunda devreye gireceğini vurgulayan Hüryılmaz sözlerine şu şekilde devam etti: “Tedarikçi ilişkileri otomatizasyonları başlayacak. Yapay zeka; bilgisayar artık bizim adımıza düşünebilecek. Dünyadaki internete bağlanan cihazların sayısı arttıkça inanılmaz bir veri ortaya çıkıyor. Bulut sistemi devreye girecek; izlenebilirlik ve şeffaflık da artacak. ‘Satınalma’, bir projenin henüz tasarım aşamasında ne zaman devreye gireceğini, hangi kaynakları kullanacağını belirliyor olacak. Sitelerden yapılan alışverişler bulut sistemi tarafından takip edilecek.”    

‘Satınalmayı’ gelecek 10 yılda nelerin beklediğini de aktaran Hüryılmaz sözlerine şu şekilde son verdi: “Satınalma’ sürecini doğru yönetmemiz gerekiyor, globalleşiyoruz. Ürün ve ürün konseptleri değişiyor. Bizler de bu konseptlere ayak uydurmak zorunda kalıyoruz. ‘Satınalma’ artık teknolojik olmak ve teknolojiyi kullanmak zorunda. ” 

Son olarak Hüryılmaz, ‘eosbbirliktesatinal.com’ platformunun önemini şu sözlerle aktardı: “Bu sistemi kullanmak için şirketlerden ücret talep edilmiyor. Sistemin hiçbir riski yok ve şirketlere büyük bir avantaj sağlıyor. Eskişehir Organize Sanayi Bölgesine yatırımların çekilmesi, tedarikçi profilinin yükseltilmesi açısından da önemli. Bölgenin ekonomik gücünü arttırarak şirketlerimize para kazandıracak.”

 Konferansın sonunda Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Yardımcılarından Ahmet Saral, Purchasing Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Gürkan Hüryılmaz’a teşekkür plaketini takdim etti.