Proje hakkında bilgi veren EOSB Başkanı Nadir Küpeli, “Hepimizin ticarete atıldığı andan itibaren bir sözü çok duymuşuzdur, ‘para kazanacaksan satın alırken kazan’. Bu durum yıllardır sanayicimiz arasında da konuşulmuş, bazı küçük organizasyonlar yapılmış ama çok kısa soluklu projeler olmuştur. Bu konudaki en önemli başlangıç Safa Ay kardeşimizin Mart 2018’de yaptığı ‘Birlikte Satın Al’ lansmanıdır. Kısa bir sürte sonra da kendisiyle OSB arasında bir protokol imzalanmak suretiyle konu ortak proje haline gelmiştir” dedi.

Amaç, organize hareket edebilmekProjenin amaçlarını anlatan Küpeli, “Beklentimiz bir mal veya hizmeti daha kaliteli, daha uygun fiyatlarda, daha az zaman harcayarak organize bir sistemde ortak bir yazılım portal kullanarak çözüme ulaştırmaktır. Kurulan sistem üç ana başlıktadır. Bunlardan ilki, acil satın alma, ikincisi bireysel satın alma, üçüncüsü birlikte satın almadır. Bizim için önemli olan ise üçüncü şık olan birlikte satın almadır. Buradaki amaç, firmaların ürün ve hizmet alımlarına doğru ve hızlı bir şekilde cevap vermek için satın alma departmanları arasında köprü olmayı amaçlayan ‘Birlikte Satın Al’ sisteminin kullanılabilmesidir” diye konuştu.

Zaman ve maddiyattan tasarrufProje ile tedarikçilerin zaman ve maddi açıdan tasarruf edebileceklerinin altını çizen Küpeli, “Günümüzde bir çok e-ticaret sitesi tek taraflı çalışırken her zaman bireysellik ön planda yer almaktadır. Birlikte Satın Al Projesi ise ana teması olan ‘B2B’ ile satın alma kararında ikili ilişkilerden ziyade satın alma personellerinin ihtiyacı olan ürünün zaman, maddiyat ve kaynaklardan ne kadar tasarruf edebileceğine odaklanması hedeflenmektedir. Tedarikçiler açısından avantajları ise satış-pazarlama giderlerini minimize etmenin yanı sıra, işletmesinden ayrılmasına gerek kalmadan bulunduğu şehirdeki her türlü müşterisine en kısa sürede hizmet verebilmesidir. Birlikte Satın Al Portalı’nın diğer bir amacı ise müşterileri ve tedarikçileri birbiri ile 7/24 ticaret yapabilir hale getirmektedir” dedi. 

Sistem giderek yaygınlaşıyor: Sistemin Eskişehir’de uygulanırlığı hakkında açıklamada bulunan Küpeli, “Bu güne kadar 230 firma ile birebir görüştük, bunlardan 85 satın almacı sisteme üye oldu. Şu anda 73 de tedarikçi var kullandıkça tanıttıkça bu sayı artacaktır. Üyelerimizin geleceği için işlerine kolaylık sağlamak için çalışmalarımız devam edecek” diye konuştu.