Türk girişimcilere yönelik Makedonya’daki yatırım fırsatları ve bölgedeki dış ticaret ortamı ile ilgili olarak gerçekleşen yurt dışı ziyaretinden ERİAD Başkanı İbrahim Durgut ve yönetim kurulu üyesi Faruk Oktaş, Makedonya Çevre Bakanı Sadulla Duraki ile bir araya geldi.

Türkiye’nin bölgede yatırım faaliyetleri ve yatırım yapılabilecek sektörlerin durumu hakkında incelemelerde bulunduklarını belirten Eskişehir Rumeli Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Durgut “Makedonya bölge ülkeleri arasında iş gücü, enerji ve diğer tüm üretim masrafları ve genel yatırım ortamı anlamında en elverişli ülke konumunda bulunuyor. Bizler de ERİAD olarak bu alanları incelemek ve başta üyelerimiz olmak üzere Eskişehirli yatırımcılara iletişim kanalı açmak adına ziyaret gerçekleştirdik” dedi. 

Durgut bu görüşmeler sırasında Makedonya Çevre Bakanı Sadulla Duraki ile de temaslarda bulunduklarını belirterek “Makedonya’nın elverişli coğrafi koşulları sebebi ile temiz enerji üretimi sağlanabiliyor. Güneş ve rüzgar başta olmak üzere alternatif kaynaklar mevcut. Bu alan ile ilgili olarak Sayın Bakan ile görüşerek bilgi aldık” dedi.