Buluşmada açılış konuşmasını gerçekleştiren ERİAD Başkanı İbrahim Durgut, Covid-19 süresince öz verili bir şekilde çalışan sağlık çalışanlarına teşekkür ederken yaşamlarını feda eden sağlıkçıları da saygı ve rahmetle andıklarını belirtti.

Küresel salgın sürecinin devam ettiğine dikkat çeken Durgut "Geç alınan kararlar, önlemler, zamanlama hatası ile normalleşme süreçleri ve aşı sağlanmasındaki gecikmeler, yaşadığımız süreci fazla can kaybı ve sağlık sorunları ile geçirmemize neden olmuştur. Son zamanlarda gerçekleşen geniş kapsamlı aşılama ile bu sıkıntıların hızla aşılacağını umuyorum" dedi.

Salgında sanayicilerin, iş insanlarının, esnafın çalışanları ile birlikte büyük mağduriyet yaşadığını belirten İbrahim Durgut "11 aya kadar süren iş yerlerini kapatmak zorunda olan esnafımız, hizmet sektörümüz, kısıtlı olarak da olsa çalışmak zorunda olan ve Üretim (ÜFE) maliyetlerinin ortalama % 40 kadar artan imalat sanayicimiz ve tüm bunlara karşın yasal yükümlülüklerini yerine getirmeye çalışan iş dünyamız sorunlar yaşadı. Tüm yapılandırma süresi içinde aldığı kredileri ödeyemeyen KOSGEB üyelerimiz, %7,50-9,00 ile KGF kredisi kullanan ve sonrasında % 18,80- 28,00 arası yapılandırma yapmak zorunda kalan sanayicilerimiz ağır yara aldı. 16 aylık süreç içinde ERİAD olarak dayanışma anlayışı içinde hem kendi üyelerimize hem de elimizin ulaşabildiği her noktada destek olmaya çalıştık. Geleceğin şehrimiz ve ülkemiz için sağlıklı, verimli ve huzur içinde geçmesini diliyor, ERİAD ailesine teşekkür ediyorum" dedi.