ESKİ Genel Müdürü Balcı, yaptığı yazılı açıklamada, ESKİ Yönetim Kurulu tarafından alınan karar ile 12 litrelik Kalabak damacana suyun fiyatının 2,75 liradan 3,50 liraya yükseltildiğini anımsattı.

"Aradaki 75 kuruşluk artış dolar ve avrodaki yükselişe bağlı olarak, damacana üretiminde kullanılan ham madde fiyatları ile personel ücret artışlarının, üretim maliyetlerine olan etkisi nedeniyle yapılmıştır." ifadesini kullanan Balcı, şunları kaydetti:

"Son bir yılda dolar yüzde 32, avro yüzde 36, personel harcamaları yüzde 30, akaryakıt yüzde 32, damacana su üretiminde kullanılan hammadde ise yüzde 40 oranında zamlanmıştır. Bu nedenle 2,75 lira olan 12 litrelik damacana su, sürdürülebilir fiyat olmaktan çıkmıştır. Üretimin sürdürülebilirliği, gerekli yatırımların yapılabilmesi ve hizmet kalitesinden taviz verilmemesi için 75 kuruşluk fiyat artışı zorunlu hale gelmiştir. Kaldı ki Eskişehir piyasasında 19 litrelik damacana su fiyatları incelendiğinde fiyatların 8 lira ila 13,5 lira arasında değiştiği görülmektedir. Bu durumda piyasadaki en ucuz suyun litre fiyatı 42 kuruştur. Kalabak suyumuzun litre fiyatı ise bu fiyat artışından sonra bile 29 kuruş olmuştur. Suyumuz diğerlerine göre çok daha ucuzdur. Eskişehirli hemşehrilerimizin bu fiyat artışını anlayışla karşılayacağını ümit ediyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum."