Karşı oy gerekçelerini açıklayan AK Partili Meclis Üyesi Orhan Durmuş, programda yer alan rakamların yetersiz olması ve gerçekçi olmaması nedeniyle ret oyu verdiklerini söyledi. Durmuş, “2022 yılı yatırım programına genel olarak baktığımızda bir önceki yıla göre sadece 41 milyon 327 bin liralık ve yüzde 8 oranında bir artış olduğunu görüyoruz.Araç alımlarını çıkarırsak belediye hizmetlerine yönelik yatırımlar açısından çok düşük rakamlar içeren ve beklentileri karşılamayan bir yatırım programı hazırlanmıştır. Geçen yıl ve bu yıl yaşadığımız pandemi şartlarını dikkate aldığımızda 2020 ve 2021 yılları için belki biraz anlayış gösterilmesi mümkündür. Ancak 2022 yılı için artık bu bahaneye sığınılmamalıdır” dedi. 

CHP adına görüşlerini açıklayan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ise, “Yatırım programı yıl içerisinde yapacağımız hizmetlerin planlanması amacına yönelik önceden yapılan planlar. Geçmiş yıllarda Orhan Bey’in de bahsettiği gibi 2020 ve 2021 yıllarında yaşadığımız pandemi ve pandeminin yarattığı koşullar nedeniyle olağan üstü bir sapma yaşadı. Çünkü çalışanlarımızın yarısı çalışamamıştır. İnsanlarımızın neredeyse büyük bir bölümü sokağa çıkamamıştır. Bu anlamda her alanda olduğu gibi bizim bir önceki yatırım programımızda da kısmi sıkıntılar söz konusu olmuştur ama bu yıl için gördüğümüz şu. Büyük bir bütçe yatırımı ayrılmış. Bu takdire değerdir” ifadelerini kullandı. 

Konuşmaların ardından ilgili madde oy çokluğuyla kabul edildi.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesinin, 2022 yılı yatırım programı bütçesi, 552 milyon 390 bin lira olarak oy çokluğu ile kabul edildi.