Yapılan açıklamaya göre; iki dönem halinde yapılacak olan buzağı destekleme başvuruları, 2 Temmuz-31 Ağustos ile 2 Mayıs-1 Temmuz 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilebilecek. Yetiştiriciler, buzağı desteklemesi başvuru dilekçe örneklerini, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüklerinden veya bağlı olduğu üretici-yetiştirici örgütlerinden temin edebilecekler. 

Yetiştiricilerin desteklemeden faydalanabilmeleri için; sahip oldukları buzağılarının 1 Ocak ile 31 Aralık 2018 tarihleri arasında doğmuş olmaları, Bakanlığın Türkvet ve e-Islah kayıt sistemlerinde buzağıyla beraber doğduğu işletmenin ve annesinin kayıtlı olmaları, buzağının doğduğu işletmesinde en az 4 ay barındırılması ve erkek buzağılarda şap, dişi buzağılarda brusella ve şap aşılarının uygulanmış olması gerekiyor. En az 50 baş dişi sığıra sahip işletmeler, ilçe müdürlüğüne başvurmak ve listelerini bildirmek suretiyle 4 aylıktan daha küçük buzağılarını satabilecekler ve bu buzağıların desteklemesinden faydalanabilecekler. 

Konuyla ilgili açıklamada yapan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erkan Alkan, yetiştiricilerin buzağı desteklemesiyle ilgili mağduriyet yaşamamaları açısından, başvuru dönemlerinden sonra ilçe müdürlüğü veya üyesi olduğu yetiştirici/üretici örgütlerinde yayınlanacak askı listelerini kontrol etmeleri, hata var ise hataların düzeltilmesi yönünde ilçe müdürlüklerine yazılı bir dilekçe ile başvurmaları gerektiği belirterek yetiştiricilere uyarılarda bulundu.