Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, yürütülen projeleri ve faaliyetleri anlatmak üzere ETO meslek komiteleri ile bir araya geldi. Yönetim kurulu, meclis divanı, meclis üyeleri, meslek komiteleri, disiplin kurulu ve hesapları inceleme komisyonunun da katıldığı meslek komiteleri müşterek toplantısında, ETO birimlerinin yürüttüğü faaliyetler hakkında kısa bir sunum yapıldı. Toplantıda konuşan Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, üyelere ve Eskişehir’e verilen her sözü yerine getirmenin gururunu yaşadıklarını belirterek, şehir ekonomisine öncülük etmeye devam edeceklerini dile getirdi. Kalıcı eser projeleri kapsamında Eskişehir Ticaret ve Sanayi Müzesi’nin ardından Eskişehir Ticaret Odası TÜYAP Fuar Merkezi ve Vehbi Koç Kongre Merkezi’ni hayata geçirdiklerini kaydeden Güler, ETO’nun yeni hizmet binasının da tamamlanması ile birlikte projenin toplam 32 bin metrekareye ulaşacağını söyledi. 

İhracatçılara 427 milyon dolar katkı

Eskişehir Ticaret Odası’nın üyelerine yönelik sağladığı kredi imkanlarından da bahseden Güler, Türk Eximbank Eskişehir İrtibat Bürosu ile ihracatçı üyelere kredi ve sigorta desteği kapsamında 427 milyon dolar katkı sağladıklarını kaydetti. ETO-METSEM’in sınav faaliyetlerine başladığını belirten Güler,  bu sayede Eskişehir’in madencilik alanında Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdiğini vurguladı. ETO Akademi’nin üniversite gibi işlediğini belirten Güler, 2018 yılında yapılan eğitim ve seminerlerle 8000’den fazla kişiye sertifika verildiği dile getirdi. Şehre yeni girişimciler kazandırılması için çaba gösterdiklerini belirten Güler, oda bünyesinde verilen girişimcilik eğitimleri ile 372 müteşebbisin kendi iş yerini açma başarısı gösterdiğini söyledi. 

Güler’den meslek komitelerine teşekkür

Meslek komitelerinin talepleri doğrultusunda İstanbul, Bursa, İzmir ve Antalya’da düzenlenen fuarlara 1000’e yakın üyenin katıldığını kaydeden Güler, yurt içi fuar organizasyonlarında tüm masrafların oda bünyesinden karşılandığını ifade etti. Eskişehir Ticaret Odası’nın vergi ve hukuk danışmanlıkları ile yüzlerce üyenin derdine derman olmaya çalıştığını belirten Güler, vize ofisi ile de üyeler için Avrupa’nın kapılarını açtıklarını kaydetti. Meslek komitelerinin oda tarihinde ilk kez yoğun bir mesai harcadığını belirten Güler, sektörel değerlendirme toplantılarının ve çalıştaylarının yapıldığını, toplantılarda çıkan sonuçların kamu kurum ve kuruluşlarına yapılan ziyaretlerle aktarıldığını dile getirdi.  Oda üyelerinin sorunlarını çözmek için meslek komiteleri tarafından 4 ayda 20 kez kurum ve kuruluş ziyaretleri yapıldığını belirten Güler, özverili çalışmaları için tüm meslek komitelerine teşekkür etti. Meslek Komiteleri Müşterek Toplantısı’nın ardından Eskişehir Fuar Kongre Merkezi’nin yapımında emeği geçenlere plaket takdim edilerek, Eskişehir Ticaret Odası’nın Aralık olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi.