Prof. Dr. Günay, “2020 yılının ilk dokuz ayında Covid-19‘un etkilerinden çalışanlarımızı ve tüm vatandaşlarımızı korumak için Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından hayata geçirilen ‘Sosyal Koruma Kalkanı’ ile doğrudan destek ve yardımlar Türkiye genelinde 45 Milyar TL’yi aştı. Yaklaşık 8.5 milyon haneye, 9 milyon çalışana destek, 914 bin kişiye işsizlik ödeneği verildi" şeklinde açıklamada bulundu.

Eskişehir'de 450 milyon TL destek

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın güncel verilerini Günay, “Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’mızın paylaştığı son verilere göre Eskişehir’de 2020 yılında Covid-19'un hemşerilerimiz üzerindeki etkilerini en aza indirmek için ‘Sosyal Koruma Kalkanı’ kapsamında doğrudan destek ve yardımlar 450 Milyon TL’ye yaklaştı. Yaklaşık 66 bin hane, 104 bin çalışan, 9 binden fazla kişi ile 180 bin hane/kişiye ulaşıldı. Her hanede ortalama dört kişi olduğunu varsayarsak, en az 380 bin kişiye bu dönemde bir erişilmiş demektir. Şehir nüfusunun yüzde 40’ından fazla. Temennimiz bu sürecin bitmesi ve bu kaynakları kalıcı istihdam yaratacak yatırımlarda kullanmak ve hemşerilerimize yeni iş alanları açmak.” şeklinde açıkladı.

"Sosyal devlet olmalı yaklaşımını koruyoruz" 

Pandeminin biran önce bitmesini dileyen ve yeni normale de hazırlanılması gerektiğini işaret eden Günay, “Dinamik bir süreç içinde olduğumuz için ‘Sosyal Koruma Kalkanı’ çerçevesinde yardım ve destekler gelişmelere göre 2021 yılında da devam edeceğini Sayın Cumhurbaşkanımız açıkladı. Hükümetimiz sosyal devlet olma yaklaşımı ile bu süreci vatandaşlarımızın en az etki ile atlatması için elinden geleni yapmaktadır. Dileğimiz bir an önce pandeminin sona ermesi ve ‘yeni normal’de çarkların dönmesi. Hep birlikte bu döneme hazırlanmalı, rekabet üstünlüğümüzü hem yerel hem de  küresel düzeyde göstermemiz gerekiyor" şeklinde açıklamada bulundu