Bu sene 14 Şubat Sevgililer Günü'nün Pazar'a denk gelmesi kuyumcuları olumsuz etkiledi. Dünya genelinde etkili olan koronavirüs (Covid-19) nedeniyle hafta sonları devam eden sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle kuyumcular, kendileri için özel sayılan Sevgililer Günü'nde de bu sene kapalı kalacak.

Kısıtlamanın başlamasına saatler kala son hediye satışlarını yapan kuyumcu esnafı, vatandaşlardan bekledikleri ilgiyi görmedi. Çiçekçilere tanınan kısıtlamadan muafiyet izni gibi kendilerine de izin isteyen kuyumcular için yetkiler tarafından bir olumlu açıklama yapılmazken, kısıtlamadan önce son satışlarını yapmak isteyen esnaf, 14 Şubat'tan önceki son mesaisinde müşterisiz kaldı.

Eskişehir'de Kuyumcular Çarşısı'nda hareketsizlik gözlemlenirken, sayılı müşterilerin alışveriş yapmadan geri döndüğü görüldü.

Kuyumcu esnafı, haftanın son gününde 14 Şubat için hareketlik beklerken, en durgun zamanını yaşadıklarını ifade etti.

İsmini belirtmek isteyemeyen diğer bir kuyumcu esnafı ise, “Umduğumuzu bulamadık. İnsanlar bizden hediye almak yerine evde kalarak uzaktan alışveriş yapıyor. Önceki günlerde çok az bir artış vardır satışta. Ancak bugün son gün olmasına rağmen herkes gibi ben de boş geçirdim. Müşteri gelmiyor. Gelen de bakıp geri gidiyor” dedi.