10 ay önce tanıtımı yapılan doğal mineralli temizlik ürünü BORON'a ilgi yoğun. Pazar payı her geçen gün artan BORON'un ürün yelpazesine yeni eklemeler yapıldı. Renkli ve beyazlar için 4 farklı BORON, raflardaki yerini almaya başlayacak.

"Doğaya ve çevreye zararlı hiçbir katkı maddesi bulunmamaktadır"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, BORON'a gösterilen ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirerek şunları söyledi: "Türkiye’de temizlik ürünleri bugün itibariyle baktığımızda 10 milyar liralık bir hacme sahip. BORON böylesine yüksek nitelikli bir pazarda 10 ay gibi bir süre içerisinde yüzde 8’lik bir paya sahip oldu." İçeriğinde zararlı bir madde olmadığına değinen Bakan Dönmez, "Üretimden dağıtıma kadar yüzde yüz yerli ve milli bir ürün BORON. İçeriğinde petrol türevi ya da fosfat gibi insan sağlığına, doğaya ve çevreye zararlı hiçbir katkı maddesi bulunmamaktadır." dedi.

"İlk ihracat ABD, İsviçre ve Tunus'a gerçekleştirildi"

Talebe dikkat çeken Dönmez, Eskişehir'deki üretim tesisinin taleplere yetişebilmek için kapasitesinin yüzde 25 oranında artırıldığını söyledi. BORON’un ihracatının yaygınlaşması için de çalışmaların sürdüğünü belirterek, ilk ihracatın ABD, İsviçre, Tunus ve Kosova'ya gerçekleştirildiğini aktardı.