Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin (TOBB), TEPAV ve TOBB ETÜ ile birlikte yürüttüğü, Türkiye’nin en hızlı büyüyen şirketlerinin sıralandığı “TOBB Türkiye 100” listesinin 2019 sonuçları açıklandı. Ödül töreni, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun katılımı ile telekonferans üzerinden gerçekleştirildi. Listede ilk sırayı yüzde 4 bin 357 büyüme kaydeden Gintek İnşaat aldı. İkinci sıraya yüzde 2 bin 723 büyüyen FS Dış Ticaret yerleşirken, Profen Savunma ve Güvenlik Teknolojileri yüzde 2 bin 494 büyümeyle üçüncü sırada yer aldı.

Eskişehir'den iki şirket ilk 100'de

Türkiye’nin hızlı büyüyen 100 şirketi arasına Eskişehir'den iki şirket girdi. ESO üyesi Köklüce Makine ve İkon Organizasyon 100 şirket arasına girmeyi başardı. Hesaplama 2016-2018 yıllarını kapsayan dönemde sağlanan büyümelere göre yapılıyor. 

Hisarcıklıoğlu: Bu şirketlerin önü daha fazla açılmalı

Ödül töreninde konuşan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, 'Türkiye 100' programını 3 nedenle çok önemsediklerini belirterek "Birincisi şu; Biliyorsunuz bizim kültürümüzde güzel bir söz var: 'marifet iltifata tabidir'. İşte iltifatı en çok hak edenler, bu ülkenin zenginleşmesinde öncü rol üstlenen, vergi ödeyen, üreten, ihracat yapan ve istihdam sağlayan, girişimcilerimiz. Hele ki, böyle bir dönemde, büyük başarılar elde eden şirketleri, Türkiye'nin en hızlı büyüyen 100 şirketini takdir etmek, onlara teşekkür etmek istiyoruz. İkinci olarak; İyi yönetilen, geleceği parlak olan bu şirketlerin, önünün daha fazla açılmasını, daha fazla büyümelerini istiyoruz. İşte bunun için, Türkiye'nin en hızlı büyüyen 100 şirketini herkese tanıtıyoruz. Yatırımcıya ve müşteriye daha kolay ulaşmalarını sağlıyoruz. Sadece yurt içinde değil, yurt dışında da aktif olmaları, ihracat yapmalarını istiyoruz. Bunun için destek oluyoruz. Bu işe önem vermemizin üçüncü nedeni de şu; Bu çağda zenginleşmenin, kalkınmanın anahtarı girişimcilik. Bizim de daha fazla girişimciye ihtiyacımız var. Biliyorsunuz girişimcilik de heves işi. İşte Türkiye 100 yarışmasıyla, girişimci rol modellerimizin sayısı artsın istiyoruz. Buradaki her şirket, yeni girişimcilere örnek olsun istiyoruz. Bütün gençlerimizin, kadınlarımızın, bu başarı hikayelerini duymalarını istiyoruz. Duysunlar ki, onlar da girişimci olmaya daha fazla heves etsinler" dedi.