Bakan Kurum, "Türkiye genelinde başlatılan TOKİ'nin sosyal konut projesine ne kadar başvuru bekliyorsunuz?" sorusuna şu yanıtı verdi:

"Ben 400-500 bin talep bekliyorum. Türkiye çapında böyle bir talep bekliyoruz. İlk etapta 50 bin konutu yapacağız. Akabinde yıllar itibariyle bu projelerin sayısını artırmak suretiyle alt gelir grubu, orta gelir grubu, emeklilerimize, içinde gazilerimiz ve şehit ailelerimize yönelik kontenjanlar da var, bu süreci tamamlamak istiyoruz. Türkiye genelinde taksitler 388 liradan başlıyor, Eskişehir'de 475 lira, iline göre taksit tutarı değişiyor. En pahalı İstanbul galiba, 580 lira. Kiradan daha az. Asgari ücretle geçinen vatandaşlarımızın ev sahibi olabilmelerinin önünü açıyoruz."

Başvuruların gelecek haftadan itibaren de devam edeceğini anlatan Kurum, "19 Nisan'a kadar sürecek. Tüm Türkiye'de 'Yatay şehirleşmeyle yükselen Türkiye' sloganıyla çıktığımız bu projede Eskişehirimize de bin konut yapıyoruz. Zemin artı 4-5 katı geçmeyecek, yatay mimari anlayışıyla Eskişehir'in özünü, kültürünü yansıtacak bu proje de iki ayrı bölgede yer alıyor. Tepebaşı-Zincirlikuyu'da 500 adet, diğeri de Odunpazarı-Ihlamurkent mevkisinde 500 adet konut yapacağız. Eskişehir'deki 2+1 konutların taksitleri 475 bin liradan başlıyor ve 3+1 konutlarımız da 929 lira taksitle 240 aya varan vadelerimiz var." diye konuştu.