"Normalleşme yolunda 1 Haziran sonrası yeme-içme ve eğlence sektörü yasakların kalkmasını, tam açılmayı bekliyoruz" diyen Başkan Bilen açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

"31 Mayıs Pazartesi günü yapılacak Kabine Toplantısı'nda, 1 Haziran sonrasının normalleşme adımları ele alınacak kararlar noktasında en büyük beklenti yeme, içme sektörümüzde oluştu. 

Yaklaşık 15 aydır devam eden koronavirüs salgınından en çok etkilenen sektörlerin başında yeme-içme sektörümüz geliyor. Salgına karşı alınan önlemler nedeniyle 15 aydır kapalı kalan veya kısıtlı çalışan lokanta, restoran, kafeler, eğlence sektörü, düğün salonları olarak 1 Haziran’da tam açılmayı bekliyoruz ve tüm hazırlıklarımızı buna göre yapmaya başladık.

Sadece açılış kararı yeterli olmayacağı gibi, en azından saat 24.00’e kadar açık kalabileceğimiz bir durumun oluşmasını bekliyoruz.

Çıkacak karar 21.00'e kadar alınırsa yaşadığımız süreç nedeniyle hem ekonomik hem de psikolojik açıdan kötü durumda olan esnafımız yıkılır. Verilecek en ufak bir yanlış karar sorunları kat kat arttıracaktır.

Bu yüzden mantıklı kararları bekliyoruz.

Camiamızın beklentisi alan gözetmeksizin saat 24.00'e kadar hizmet vermektir.

Toplumumuzun büyük bölümü aşısını yaptırdı. Haziran ayından itibaren aşılanmanın daha da hızlanmasının ardından, temmuz ayı ile birlikte ruhsatlarımızda bize verilen saatlere göre hizmet vermek  istiyoruz.

Uzmanlara göre kafe ve restoranlarda alınan tedbirler sonucu riskin çok düşük olduğunu, ev ortamı, fabrika, toplu taşıma ve AVM'lerden sonra beşinci sıraya geldiğini belirtmektedirler.

Eğer Bilim Kurulu, alkol kullanımından sonra sosyal mesafe kurallarının kaybolacağını düşünüyorsa, bu da doğru olmaz. 

Çünkü insanlar artık sosyalleşmek için can atıyor.

Eğer restoranlarda kontrollü bir şekilde izin verilmezse, insalar evlerinde, bağ, bahçe gibi kontrol dışı sosyalleşmelere başlayacakları için bu daha büyük bir risk teşkil edecektir. 

Lokantalarımız önünde kaldırımları müsait olanlar pandemi bitene kadar kullanma izni verilmeli.

Aylardır kapalı olan işletmelerimizin çok ciddi desteğe ihtiyacı var.

Kaldırımlara masa konulması işletmelerimizi büyük ölçüde rahatlatacaktır.

Yerel yönetimlerimiz ve halkımız bu konuda bir müddet anlayış göstereceklerinin umuyoruz.

Çünkü restoranların ve kafe işletmecilerinin dayanacak gücü kalmadı.

Artık kısıtlamalar sona ermeli. Salgın öncesine bir an önce dönmek istiyoruz..

Bunların dışında binlerce çalışana istihdam sağlayan düğün ve nişanların da kontrollü bir şekilde başlaması gerektiğini düşünüyoruz.

Sağduyunuza sığınıyoruz...

Dünyada artık birçok ülke restoran ve kafelerin açılmasına izin verildi. Havaların ısınmasıyla birlikte özellikle açık alanlarda faaliyetler başladı. Biz de 1 Haziran itibarıyla açılmayı bekliyoruz. Saat 24.00’e kadar işletmelere izin verilmesini istiyoruz. Aksi takdirde saat 21.00’e kadar izin verilirse hiç açılmayalım daha iyi. 

Çünkü 15 aydır tam kapalı veya salgın sürecinde kısıtlı çalışarak ayakta kalmaya çalışan işletmelerin dayanacak gücü kalmadı. Saat 21.00'e kadar çalışma kararı çıkarsa ekonomik anlamda çok zor durumda kalacağız"