Eskişehir’in önemli kültür miraslarından biri olan Sivrihisar İncili Küpe ve Sivrihisar Cebesi, Eskişehir Ticaret Odası tarafından tescil ettirildi. Eskişehir Ticaret Odası tarafından daha önce Eskişehir Met Helvası ve Eskişehir Çiböreği tescil ettirilmişti. Son tescillerle birlikte ETO tarafından Türk Patent ve Marka Kurumu’na tescil ettirilen Eskişehir’in coğrafi işaretli ürün sayısı 4’e ulaştı.

Eskişehir’e özgü ürünlerin tanıtılmasına katkı

Sivrihisar İncili Küpe ve Sivrihisar Cebesi’nin tescili hakkında değerlendirmede bulunan Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, Eskişehir’in değerlerine ve şehre özgü ürünlere sahip çıkmaktan mutluluk duyduklarını belirtti. Eskişehir’e özgü yöresel ürünlerinin tanıtılması ve pazarlanmasının önemine vurgu yapan Güler, Eskişehir’in mirasının gelecek kuşaklara aktarılması ve şehre ekonomik değer olarak kazandırılması için gayret gösterdiklerini söyledi.

"Eskişehir’in değerlerini korumaya devam edeceğiz"

Eskişehir Ticaret Odası’nın, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne bağlı odalar arasında en çok coğrafi işaretli ürün tescil ettiren 8’inci oda olduğunu belirten Güler, Eskişehir’e özgü diğer ürünlerin tescil ettirilmesi için çalışmaların sürdüğünü dile getirdi. Eskişehir Simidi, Sorkun Çömleği ve Mihalıççık Kirazı için de çalışmaların sürdüğünü belirten ETO Başkanı Metin Güler, Eskişehir’in lezzetleri koruma altına almaya devam edeceklerini kaydetti.

261’i ürünün tescilini TOBB’a bağlı odalar yaptırdı

Eskişehir Ticaret Odası son aldığı tescillerle birlikte Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne bağlı odalar arasında en çok coğrafi işaretli ürün tescil ettiren 8’inci oda oldu. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, ülkemizdeki yöresel ürünlerin tescil edilmesi, tanıtılması ve gelecek kuşaklara aktarılmasına önem veriyor. TOBB’a bağlı odalar tarafından bu güne kadar 261 ürünün coğrafi tescili gerçekleştirildi.