Vakıfbank Eskişehir Bölge Müdürü Yunus Ayten ve beraberindeki şube müdürleri Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler ile bir araya geldi. Ziyarette Eskişehir Ticaret Odası üyelerine yönelik verilebilecek krediler hakkında fikir alışverişi yapıldı. Tüccar ve sanayicinin faaliyetlerine devam etmesi, ekonominin çarklarının dönmesi için kredinin önemine değinen ETO Başkanı Metin Güler, iş dünyasının düşük faizli krediyle desteklenmesinin ekonomiye olumlu etki edeceğini dile getirdi. Ticaretin canlanması için bankaların da taşın altına elini koyması gerektiğini kaydeden Güler, Vakıfbank’ın ETO üyelerine uygun koşullarda kredi imkanı sağlanmasından memnuniyet duyacağını ifade etti.

Esnafa ve KOBİ’lere düşük faizli kredi: Eskişehir’in esnafına, işletme sahibine, girişimcisine, sanayicisine her türlü desteği vermeye çalıştıklarını belirten Vakıfbank Eskişehir Bölge Müdürü Yunus Ayten, ETO üyelerine de destek olmaktan mutluluk duyacaklarını ifade etti. 1-24 ay vadelerde ve yüzde 1,66 - 1,68 faiz oranlarıyla 75 bin TL üst limitli "Esnafa Özel Tanışma Kredisi Kampanyası" başlattıklarını belirten Ayten, ayrıca 1-36 ay vadelerde ve yüzde 1,70- 1,78 faiz oranları ile 1 milyon TL üst limitli "KOBİ’lerle Tanışma Kredisi Kampanyası" adı altında kredi imkanı sağladıklarını dile getirdi.

Yerli üreticiye yatırım kredisi: Yerli makine üreticilerine, yerli ve yeni makine alıcılarına, hammadde/aramalı üreticilerine yönelik “İVME Kredi Paketi” oluşturduklarını belirten Ayten, bu paket sayesinde 150 Bin TL’den 30 Milyon TL'ye kadar kredi imkanı sunduklarını dile getirdi. Ayten işletmelere sunulan yatırım kredilerinde faizlerin DİBS ve TÜFE oranlarına endeksli olacağını sözlerine ekledi.