İnternet üzerinden gerçekleştirilen toplantıya, ETB Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Zeydan, ETB Meclis Başkanı Hasan Öztürk ve Borsa Zirai Danışmanı Prof. Dr. Engin Kınacı’nın yanı sıra İl Tarım ve Orman Müdürü Muhammed Ender Gümüş, Bitkisel Üretim Şube Müdürü Naci Ceran ile birlikte Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü, Ziraat Mühendisleri Odası Eskişehir Şubesi, Ziraat Odaları Koordinasyon Kurulu Başkanı Naci Erdemli, Tepebaşı Ziraat Odası, İlçe Ziraat Odaları, Tepebaşı Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü yetkilileri ve ETB üyeleri katılım sağladılar.

Eskişehir tarımının pandemi sürecinde yaşadığı olumsuzluklar, kısa ve uzun vadede yarattığı etkiler, alınan ve alınabilecek önlemler konularında istişarelerin yapıldığı toplantı, katılımcıların değerlendirmeleri ile sona erdi.

ETB Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Zeydan, toplantıya katılımları ve önerileri nedeniyle tüm katılımcılara teşekkür ederek, Eskişehir üreticisinin daha fazla refah elde edebilmesi ve Eskişehir tarımının hak ettiği değeri bulması için sıklıkla bir araya gelinmesi gerektiğinin altını çizdi. 

ETB Genel Sekreteri Gültekin Güler, 30 Ekim 2020 tarihinde saat 14.30’da EUROCHAMBRES ve TOBB işbirliğinde yürütülen Türkiye-AB İş Diyaloğu Projesi (TEBD) kapsamında KOBİ'lerin ve tarım paydaşlarının AB'de Mevcut Kırsal Kalkınma Politikası konusunda bilgilendirilmesini ve yeni stratejilere uyum sağlamalarını hedefleyen ve Türkiye'de IPARD konusunda önemli bilgilendirmelerin yapılacağı "AB Kırsal Kalkınma Politikası" konulu çalıştay düzenleneceğini belirterek ilgili herkesi bahse konu çalıştaya davet etti. Toplantıya katılım için kayıt yaptırmak gerektiğini bildiren Güler, Eskişehir Ticaret Borsası web sitesinde ilgili çalıştayın katılım linkini yer aldığını belirtti.