Eskişehir Ticaret Odası, üyelerinin uluslararası rekabet edebilirliğine katkı sağlamak amacıyla sürdürdüğü çalışmalara bir yenisini daha ekledi. Bu kapsamda ETO Başkanı Metin Güler, Macaristan’da düzenlenen Türk İş Forumu’na katıldı. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Türk Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M.Rİfat Hisarcıklıoğlu’nun başkanlığındaki Türk delegasyonunda Eskişehirli iş insanlarını temsilen yer alan Güler, Macaristan’da çeşitli temaslarda bulundu. 

Eskişehir’i Türk iş dünyasına anlattı

Başkan Güler, Türk Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de düzenlenen Türk İş Forumu’na katıldı. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Türk Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun başkanlığını yürüttüğü forumda Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Macaristan, Özbekistan ve Türkiye’den iş insanları bir araya gelerek, işbirliği fırsatlarını değerlendirdi. Bu kapsamda Güler, Türk İş Forumu’na katılan ülkelerin iş insanlarına Eskişehir ekonomisini tanıttı.

Temaslarda bulundu

Türk delegasyonuyla birlikte Türkiye’nin Macaristan Büyükelçisi Ahmet Akif Oktay’ı da ziyaret eden Güler, Türkiye-Macaristan ilişkileri hakkında bilgi aldı. Ayrıca Güler, gerçekleştirilen çalışma ziyareti kapsamında Balıkesir Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Yarış’ın Macaristan’daki Kabin Fabrikası’na da bir ziyaret gerçekleştirdi.