Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, Covid-19 salgını nedeniyle mağduriyet yaşayan ETO üyelerinin kullanımı için sağlanacak olan TOBB Nefes Kredisi şartlarını açıkladı. Güler, odanın özkaynakları ve TOBB’un desteğiyle ETO üyeleri için sağlanan Nefes Kredisi için müracaatların başladığını söyledi. Krediden 2020 yılı cirosu 2019 yılı cirosuna göre yüzde 25 düşük olan üyelerin faydalanabileceğini belirten Güler, 2020 yılı cirosu 1 milyon lirayı aşmayan KOBİ'lerin azami 50 bin TL’ye kadar kredi kullanabileceğini kaydetti.

"Pandemi sürecinde 77 milyon lira destek sağladık"

Kredi faiz oranının yıllık yüzde 17.5 olacağını belirten Güler, taksitlerin ise 6 ay ödemesiz olarak 12 eşit taksitte ödeneceğini söyledi. Kredi başvurularının 1 Haziran itibariyle başladığını belirten ETO Başkanı Metin Güler, üyelerin Ziraat Bankası, Vakıflar Bankası, Halk Bankası, İş Bankası, Garanti Bankası, Yapı ve Kredi Bankası, Akbank, Denizbank, Ziraat Katılım Bankası, Vakıf Katılım Bankası’ndan kredi kullanabileceğini dile getirdi.  ETO’nun pandemi sürecinde tüm imkanlarını ve özkaynaklarını üyeleri için seferber ettiğini ve 77 milyon liraya yakın finansal destek sağladığını belirten Güler, son verilen destekle birlikte pandemi sürecinde üyelere sağlanan kredinin toplam 102 milyona ulaşacağını söyledi. 

"Üyelerimizin yanında olmaya devam edeceğiz"

Pandeminin yaralarını sarmak ve üyelerin finansal sıkıntılarını çözmek için yoğun çaba sarf ettiklerini belirten Güler, son verilen destekle birlikte oda tarihinde verilen en yüksek kredi desteğini sağlamış olduklarını söyledi. Güler, üyelerin yanında olmaya devam edeceklerinin altını çizdi.