Selin Uz | Eskişehir Ekspres

Metin Güler Ramada Otel'de  'Eskişehir’i çok seveceksin hep geleceksin'in bir turizm kampanyasının tanıtım toplasını düzenledi. Kampanyanın amacının Eskişehir'in ekonomisine katkı sağlamak olduğunu belirten Güler "Bunun için sömestre tatilinde Eskişehir’in daha fazla turist ağırlamasını sağlamak amacıyla, öncelikle bu alanda hizmet veren ilgili kişi ve kurumları odamıza davet ettik. Bu kapsamda, İl Turizm Müdürlüğümüzü, ilçe belediyelerimizi, üniversitelerimizin ilgili öğretim üyelerini, Turizm Derneklerini,  yani TURSAB, TUROB, GÜMTOB,  SKAL gibi kuruluşları, otelcileri bir araya getirdik. Kısacası şehrin turizm alanında çalışan aktörlerini topladık. Bir dizi arama toplantısı yaptık. Beklentileri ve önerileri dinledik. Bu toplantıların sonucunda, bir tanıtım ve turizm kampanyası hazırlamaya karar verdik" dedi.

HEDEF KİTLE ÇOCU VE GENÇ AİLELER: Kampanya için şehrin ekonomisine katkı sağlayacak kesimin seçildiğini belirten Güler "Önce kampanya dönemini ve hedef kitlemizi belirledik. 30-45 yaş aralığında,  İstanbul, Ankara, İzmir ve Konya’da yaşayan, eğitimli, gelir düzeyi iyi olan, seyahat etmeyi seven, internet kullanımı yüksek, ulaşım açısından Eskişehir’e erişim potansiyeli olan çocuklu aileleri hedefledik. 2.8 milyon kişiye ulaşma hedefi koyduk. Kentin özelliklerini ayrıştırmadan, bu genç ve çocuklu ailelere 19 Ocak 2018 Cuma – 4 Şubat 2018 Pazar arasına rastlayan sömestre tatilinde, konaklama ve etkinlikler özelinde cazip gelebilecek indirimler, fırsatlar ve toplu avantajlar sağlamak için girişimlerde bulunduk" diye konuştu. 

AMAÇ EKONOMİYİ CANLANDIRMAK: "Eskişehir’e daha fazla para harcayan turist çekmeyi planladık" diyen güler konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bunun için, bu hedef kitle nezdinde ilgi çeken, akılda kalan bir sloganla bu kampanyanın kurumsal vaadini ve logosunu yaratmak için çalışmaya başladık. 'Hep Geleceksin' sloganını belirledik. Bu sloganı 'Eskişehir’i çok seveceksin, çocuğun çok mutlu olacak ve hep gelmek isteyeceksin' fikri üzerine, uzun vadeli bir söylem haline getirmeye karar verdik. Ayrıca sömestre tatilinde bu kampanyanın ilk adımını atıp zaman içinde değişik vesilelerle geliştirmeyi hedefledik. Örneğin 23 Nisan döneminde geliştirerek tekrarlamayı hedefledik. Ardından yaz tatilinde ve bayram tatillerinde sürdürmeyi planladık. Kısacası bu kampanya ve tanıtımlar yıl boyunca devam edecek."

ÜNLÜLERDEN DESTEK GELDİ: "Konserler, tiyatrolar, çocuk tiyatroları, sergiler, çocuklara yönelik eğitimlerden oluşan bir program oluşturduk. 50’nin üzerinde etkinlik planladık. Bunun için kentimizin tüm aktörleriyle temasa geçtik.  Belediyelerle de görüştük. Otel yöneticilerinin önerileriyle İstanbul, Ankara, İzmir, Konya’yı hedef kentler olarak belirledik. Proje için detayları barındıran bir web sitesi hazırladık. Facebook, Instagram, Youtube ve Twitter sayfaları hazırlandı. Bu sayfalar, kampanya boyunca birebir güncelleme yapılarak gelişecek. Tüm dijital mecralarda gösterilmek üzere videolar hazırladık. Bazı medyatik isimlere ulaştık, onları da kampanyamızın tanıtımına dahil ettik.  Etmeye de devam ediyoruz."