Lüle Taşı, Met Helvası ve Çibörek ile Coğrafi İşaret alan Eskişehir listeye Sivrihisar Muska Baklavasını da ekledi. Nisan 2017’de yapılan başvuru sonuçlandı ve Coğrafi İşaret Tescil Belgesi Takdim Töreni bugün Ankara’da yapıldı.23 coğrafi işaret tescili almaya hak kazanan ürünler arasında Sivrihisar Muska Baklavası Eskişehir’e katma değeri ve marka değeri olan bir ürün kazandırmıştır.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı Türk Patent Kurumu tarafından yapılan Coğrafi İşaret Tescil Belgesi Takdim töreninde Sivrihisar Belediye Başkanı Hamid Yüzügüllü ve AK Parti Eskişehir Milletvekilleri Prof. Dr. Nabi Avcı ve Prof. Dr. Emine Nur Günay vardı. 

Göreve geldiği günden bugüne kadar markalaşma, inovasyon ve girişimcilik konusunda yol gösteren ve her ilçeden bir marka diyen Günay, Sivrihisar’ı bu konuda yalnız bırakmadı. Coğrafi İşaret Tescil Belgesini alan Sivrihisar Belediye Başkanını tebrik ederken Eskişehir’in değerlerine bir yenisini daha eklediği için ayrıca teşekkür etti. Bize miras kalan değerlerimize sahip çıkarken aynı zamanda bunları kayıt altına almamız ve sosyal, kültürel ve ekonomik katma değeri yüksek ürünler çıkarmamız ülkemize ve şehrimize çok büyük bir artı olarak geri dönecektir. Sarıcakaya Kuşkonmaz Vadisinin markalaşmasından sonra Sivrihisar Muska Baklavasının da coğrafi işaret alması diğer ilçelerimizden çıkacak olan markalara örnek olacak ve Eskişehir’in değerleri gün yüzüne çıkacaktır.

Tören programına Katılan Nabi Avcı öncelikle Sivrihisar Belediye Başkanına teşekkür ederken, Eskişehir’in bir Kültür Başkenti olması sebebiyle bu değerlerden daha çok yer aldığı ve bunlara sahip çıkmamız gerektiğine vurgu yaptı.