Bazı programlara katılmak üzere Afyonkarahisar'a gelen Bakan Dönmez, AFJET Jeotermal Enerji Santrali, Isıtma ve Teknolojik Sera Merkezi'ne ziyarette bulundu. Yetkililerden bilgi alan Bakan Dönmez, daha sonra Afyonkarahisar Valiliğini ziyaret etti. Vali Mustafa Tutulmaz ile bir süre görüşen Bakan Dönmez, ardından Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'ı makamında ziyaret etti. Dönmez, daha sonra Korel Termal Otel'de düzenlenen toplantıda, Afyonkarahisar'da faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının yetkilileri ve sektör temsilcileriyle istişare toplantısında bir araya geldi.

Bakan Dönmez, burada yaptığı konuşmada, daha çok yerli ve yenilenebilir enerjiyi artırmak amacıyla bazı projelere imza atmaya başladıklarını söyledi. Bu kapsamda geçen yıl Ankara'da yerli kömürden elektrik üretim amacıyla bir ihale yaptıklarını anımsatan Dönmez, Eskişehir'deki son duruma da değindi. 

Bakan Dönmez şöyle konuştu: "İhalemizi hazırladık Eskişehir'de fakat orada maalesef birtakım muhalif gruplar, arkasında bazı marjinal vakıf denilen sivil toplum kuruluşları var. O projenin orada hayata geçmemesi için gereken her türlü engeli çıkartıyorlar. O zihniyet orada 'hayır' derken Zonguldak'ta 'evet' diyor. Trakya'da 'hayır' derken Kütahya'da 'evet' diyor. Biz Ankara'da ne diyorsak Afyonkarahisar'da da Zonguldak'da da Diyarbakır'da da aynısını söylüyoruz. Bu milletin, memleketin yararına olan ne varsa doğru bildiğine inandığımız her şeyin de savunucusuyuz. Onlar 'yerli kömür ekonomiye kazandırılmasın' demek suretiyle Türkiye'nin enerjide de dışa bağımlılığının devam etmesini istiyorlar demektir. Bu maksatla yerli kömürde projelerimize, üretimlerimize devam edeceğiz. Keza enerjide kaynak çeşitliliği kapsamında nükleer teknolojiyi başlatıyoruz. Şu anda santralin yapımı devam ediyor. İnşallah ilk üniteyi cumhuriyetimizin 100. yılında devreye almış olacağız."