Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk yaşanan bu zorlu anlarda vatandaşlar için sevindirici açıklamayı yaptı. İhtiyaç sahibi olan vatandaşlar için ramazan ayından daha önce temel gıda ihtiyaçlarını karşılayabilmek adına destekler verileceği, sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına bunun için tam 183,2 milyon değerinde kaynakların gönderildiğini dile getirdi. 

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk yaptığı açıklama ile beraber sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları aracılığı ile ihtiyaç sahibi olan vatandaşlar için destek verileceğini dile getirdi. Yaptığı açıklama sırasında; "Sadece belirli alanlarda değil her il ve ilçede kurulu olarak çalışma hayatına devam eden Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları ile beraber muhtaç kesimde olan evlerin ihtiyaçlarının karşılanması adına yıl sürecine ayni ve nakdi olarak gıda yardımı yapmaya devam ediyoruz. Buna bir yandan da takviye olarak her yıl ramazan ayı ve Kurban Bayramı gelmeden daha önceki süreçler içerisinde ihtiyaç sahibi ailelerin temel gıda ihtiyaçlarının eksiksiz bir şekilde karşılanmasına yönelik birer düzenli olarak pay tutarında ilave kaynak vermeyi tercih ediyoruz." tarzında söylemleri ile dikkatleri çekti.

Gıda yardımları…

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk; sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına her ilde yer alan tam 183,2 milyon değerindeki tutarın bu zorlu günlerde ihtiyaç sahibi hanelere gıda yardımı yapılması için gönderildiğini aktardı. Gıda yardımları ile beraber zaten yaşanan zorlu günler söz konusu olurken bir de ekonomik anlamda kimse zorluk çekmesin diye devam ediyor.

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk açıklama ile aslında ihtiyaç sahiplerine en hızlı şekilde gıda takviyelerinin ulaşması için sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları ile çalışmaların devam ettiğini bildirdi. Ramazan ve kurban bayramlarından daha önceden vatandaşların ihtiyaç sahibi olma durumları karşısında bu destekler verilecek. Sosyal devlet anlayışı sayesinde her ne kadar zorlu süreçlerden geçiyor olsak bile yine hız kesmeden bu anlarda vatandaşların yanlarında yer alınıyor.