İŞKUR yaşanan bu zorlu günlerde müjdeli haberleri vermeye devam ediyor. Onlarca ilde bekçi alımlarının başladığına dair detayları resmi internet sitesi üzerinde yayına aldı. Alım ile ilgili olan tüm detaylar İŞKUR resmi internet sitesinde yerini alırken başvuru işlemleri de yine bu adres üzerinden online bir şekilde yapılacak. 

Bekçi olmak adına planlama yapan vatandaşlar bir yandan hangi ilde ne kadar alım yapılacak diye araştırmalarına devam ediyor. İŞKUR üzerinden yayına alınan ilanlar ile beraber en çok araştırılan konulardan bir tanesi olmayı başardı. Onlarca ilde onlarca alım yapılacak olduğunu duyan vatandaşlar bu zorlu günlerde rahat bir nefes alacaklar. Açılan ilanlar arasında; İstanbul, Aydın, İzmir, Kocaeli, Denizli, Bursa, Konya, Gaziantep, Tekirdağ, Hatay, Antalya, Balıkesir, Muğla, Eskişehir, Manisa, Uşak illerinde istihdam etmek üzere bekçi alımları yapılacak. 

Şartlar belli oldu…

İŞKUR bekçi alımları için yapılan ilanlar arasında aranan şartlar belli oldu. Bu şartlar;

1.    TC vatandaşı olmak
2.    En az 18 en fazla 30 yaşında olmak
3.    İlkokul, lise, ön lisans ya da lisans mezunu olmak
4.    Yurt dışı eğitimi alanların denklik belgeleri 
5.    Ruhsal, zihinsel ya da bedensel engellerin olmaması
6.    Yüz kızartıcısı suçların olmaması
7.    İŞKUR üzerinde işsiz olarak kayıtlı olmak
8.    Adli sicil kaydı incelemelerinin temiz olması şartı ile alımlar yapılacak.

KPSS şartı olmadan yapılacak alımlar için vatandaşların online bir şekilde başvurularını yapmaları gerekir. Başvuru yapan vatandaşlar aranan şartlara uymalıdır. Bu şartlara uygun olan vatandaşlar arasından ilk olarak yazılı bir sınav yapılacak. Yazılı sınavdan başarılı olan vatandaşlar belirlenen tarih içerisinde mülakatlara gireceklerdir. Mülakatlardan gerekli puanı alan kişilerin belgeleri hazırlaması ardından alımlar yapılacaktır. KPSS şartı olmadan yapılan alımlar ile herkes rahat bir nefes alacaklar. Yüz yüze ya da mail yolu ile yapılan başvurular kabul edilmezken sadece online olarak yapılan başvurular kabul edilecektir. Bu şartları yerine getiren herkes dilediği an başvuru tarihleri içerisinde siteye girerek online bir şekilde başvuru  yapabilirler.