TCMB banka kredileri eğitim anketinin yayına alınması ile birçok ön görü gelmeye başladı. Anket geneline bakılacak olursa 2021 yılının ikinci çeyrek kısmı için bankalar tarafından ön görülen beklentilerin de kredi türlerinde işletme alanında olması büyük oranda gevşetmelerin olması ile beraber bireysel krediler için beklentilerin konut ve taşıt türleri genelinde olması temel olarak aynı kalması standartların sıkılaşması bekleniyor. 

2021 yılının ikinci çeyreklik kısmına bakılacak olduğu zaman bankaların beklentilerinin de işletme kredileri ile beraber standartlarda büyük oranlar ile gevşetilme olması yönünde ilerliyor. Banka kredileri eğitim anketinin yayınlanması ile beraber vatandaşlar merakla olan arayışlarına başladılar. Bu gelen ankete bakılacak olursa yeni yılın ikinci çeyreklik kısmı içerisinde bankaların işletmeler için kullanımlarına sunmuş oldukları krediler üzerinde standartlarda genel olarak bir gevşeme olması ön görülüyor. Bireysel olarak yer alan krediler adına standartların da konut kredileri ile aynı kalmış olması, taşıt ile diğer bireysel olarak yer alan kredi türleri içerisinde gevşeme olması gözleniyor.

2021 yılının ikinci çeyreği...

2021 yılının ilk çeyreklik kısmında bankalar tarafından işletmeler için kullandırılmış olan taşıttan konuta ya da diğer bireysel kredi türlerine kadar birçok noktada gevşetmeler meydana geliyor. İkinci yarılık kısma bakılacak olduğu zaman bu noktada bankaların beklenti kısımları da işletme kredi türleri üzerinde standartların daha büyük oranlar ile gevşetilmek zorunda olmasından yana oluyor. Bireysel olarak verilen kredi beklentilerine bakılacak olduğu zaman ise konuttan taşıta kadar birçok kredi türleri için standartların daha sıkışma yönünde olacağı dikkatleri çekiyor. Anket sonuçlarına bakılacak olursa kredilerin talep olması yönünde yapılan incelemeler 2021 yılının ilk çeyreklik kısmı için işletmeler üzerinde yabancı para cinsi ile beraber krediler hariç tüm kredilere karşı taleplerin artması ile oluyor.

Her ne kadar şu an konu için net bir şey olmasa bile ön görülen bilgileri bu yönde olması işletmeler için verilen kredilerden faydalanan vatandaşların araştırmalara girmelerine de bir nebze fayda sunan adımlardan biri oldu diyebilirim.

Kaynak: eskisehirekspres.net