En az ilkokul mezunları arasından İŞKUR personel alımları yapılacağına dair ilanları yayına almıştı. İlkokul, lise, ön lisans ve lisans mezunları arasından personel alımları için ilanlar İŞKUR resmi internet sitesinde yer alıyor. Başvuru yapmayı düşünen vatandaşlardan KPSS şartı aranmıyor olması yaşanan bu zorlu günlerde vatandaşların rahat bir nefes almasına yardımcı oldu. 

Vakıflar Genel Müdürlüğü, Devlet Su İşleri ve Bursa Uludağ üniversitesi kapsamında istihdama etmek üzere vatandaşlar arasından en az ilkokul mezunu olma şartı ile, orta öğretim ve ön lisans mezunları için alımlar yapılacağını yayına aldı. Alımlar için başvurular İŞKUR resmi internet sitesi üzerinden online bir şekilde yapılacak. İlanlara başvuru yapmak isteyen vatandaşların aranan şartları yerine getirmesi gerekir. İlan araması yapmak için İŞKUR ana sayfası üzerinde yer alan arama kısmına vatandaşların hangi ilana başvuru yapacaksa o ilan numarasını yazması ve ardından da ona göre başvuru adımlarını tamamlamaları gerekiyor. Her kurum kendi alım şartlarını yayına aldı.

Kurumların personel alım şartları…

Vakıflar Genel Müdürlüğü

Eski hükümlü olan vatandaşlar arasından 1 kişi alırken bir de geri kalan vatandaşlar arasından teknisyen ve tekniker alımları olacak. Başvuru yapacak olan vatandaşların en az ön lisans mezunu olma şartları aranıyor. Bu şartları yerine getiren vatandaşlar başvurularını çok rahat bir şekilde yapabilecekler. 

Devlet Su İşleri 

Battal Gazi Sulama Birliği için tam 12 kişilik kadro alınacak. Başvuru yapacak olan vatandaşların en az ilk okul mezunu olma şartları aranıyor. Bu şartları yerine getiren vatandaşlar başvurularını çok rahat bir şekilde yapabilecekler.

Bursa Uludağ Üniversitesi

7 kişilik kadro açılacak hastane hizmetli alımları olacak. Başvuru yapacak olan vatandaşların en az lise mezunu olma şartları aranıyor. Bu şartları yerine getiren vatandaşlar başvurularını çok rahat bir şekilde yapabilecekler.

Alım şartları…

1.    TC vatandaşı olmak
2.    En az 18 yaşında olmak
3.    İŞKUR üzerinde işsiz bir şekilde kayıtlı olmak
4.    Adli sicil kaydının temiz olması 
5.    Çalışma hayatına engel olacak sağlık sorunu olmaması 

Kaynak: eskisehirekspres.net