Üniversiteli ve liseli öğrencilerle bir araya gelen Eskişehir Sanayi Odası (ESO) Başkanı Celalettin Kesikbaş, gençlere girişimci olmaları gerektiği çağrısında bulunarak, “Devlet kapsını iş olarak görme dönemi bitti. Çünkü burada da belirtildiği gibi teknolojik ve girişimcilik alanında bir yarış var. Ülkemizi ileriye taşıyacak siz olduğunuz için mutlaka kendi işlerinizi kurarak bu savaşta ülkemizi başarılı kılmalıyız.” dedi. 

Türkiye’nin en önemli gündem maddelerinin başında nitelikli ve katma değeri yüksek üretim olduğunun altını çizen Kesikbaş, “Bunun içinde nitelikli ve kalifiye çalışana çok fazla ihtiyaç var. Çünkü dünya değişiyor ve değişirken de yeni bir ekonomik düzen kuruluyor.  Diğer yandan üretim teknikleri de değişiyor. Bu değişime uygun hareket ederek ülkemizi kalkındıracak sizlersiniz. Meslek liselerimiz ve üniversite öğrencilerimiz bizler için bu anlamda da çok değerli. Biz kurum olarak, sanayiciler olarak teknolojik kurtuluş savaşın da varız. Sizlerde var mısınız?” diye konuştu. 

Bilinçlendirme çalışmaları sürecek

Etkinliklerde konuşan Türk Patent ve Marka Kurumundan Sınai Mülkiyet Uzmanı Oğuzhan Aksoy ise, Türkiye’nin gelişiminde tüm kurumların teknoloji alanında bir kurtuluş savaşı vermesi gerektiğini savundu.  Aksoy, “Bu anlayışın tüm ülkeye yayılması için bilinçlendirme çalışmalarımız sürecek. Ayrıca rol model iş insanların ve Türk Patent ve Marka Kurumu bu alanda çalışmaya devam edecek” dedi. 

Girişimcilik Kulübü Rehber Öğretmeni ve Bozüyük Girişimciliği Destekleme Derneği Başkanı Celali Yılmaz ise etkinlikte kulüp ve dernek faaliyetleri hakkında bilgilendirmelerde bulundu. 

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi’nde gerçekleştirilen etkinliğe Bilecik Vali Yardımcısı Akın Yılmaz, KÜSİDE Başkanı Prof. Dr. Harun Mindivan, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Özkan Küçük, Üniversite Genel Sekreteri Doç. Dr. Cihan Darcan katılırken, Bozüyük’teki etkenliğe ise Bozüyük Belediye Başkan Yardımcısı Nazmi Kuru, Bozüyük Kent Konseyi Başkanı Osman Tekeli, Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Buğra Levent, Bozüyük Karadenizliler Dernek Başkanı Kısmet Turan katıldı.