Kılıç, 6. Dönem Toplu Sözleşme Görüşmeleri sonucunda memurlara yapılan zam miktarı ile ilgili yaptığı değerlendirmede "Kamuda çalışan meslektaşlarımızın maaş zamları enflasyona mahkum edilmiştir.Hükümet ile memur sendikaları arasında 6. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinin sonucunda, memur ve memur emeklilerinin maaşlarına 2022'nin ilk altı ayı yüzde 5, ikinci altı ayı yüzde 7, 2023'ün ilk altı ayı yüzde 8, ikinci altı ayı yüzde 6 ve enflasyon farklarından oluşan zam yapılmıştır. Ortaya çıkan sonuçla, memur maaşlarındaki artış resmi enflasyona mahkum edilmiş, geçmiş kayıplar telafi edilmemiştir" dedi.

"İnşaat mühendisi istihdamı giderek azalıyor" 

Kılıç "Özel sektörde zaten içler acısı olan inşaat mühendisi maaşları aynı şekilde kamuda çalışan inşaat mühendisi meslektaşlarımız için de içler acısı hale gelmiştir. Liyakat ve görevde yükselme, inşaat mühendisleri de dahil olmak üzere kamuda çalışanların tümünün genel sorunu durumundadır. Meslektaşlarımızın kıdem yükselişlerinin mesleki birikimi yansıtmadığı bilinen bir gerçektir. Bununla birlikte söz konusu maaş artışlarının vahameti göz önünde bulundurulduğunda kamuda çalışan inşaat mühendislerinin koşullarının son maaş zamlarıyla birlikte daha da gerileyeceği açıktır.
Aynı zamanda birçok alanın özel sektöre teslim edilmesiyle kamuda inşaat mühendisi istihdamı da giderek azalmaktadır. Başta sağlık çalışanlarımız olmak üzere 3600 ek gösterge talebi karşılık bulmamış, mühendislerin de hak ettikleri ek göstergelerin yükseltilmesi gerçekleşmemiştir. İnşaat Mühendisleri Odası olarak, yapılan maaş zamlarının kamuda çalışan tüm memurlara ve meslektaşlarımıza yapılmış bir haksızlık olduğunu vurguluyor, kamuda liyakatsiz atamaların ve kıdem yükselişlerinin son bulmasını, mühendislerin ek göstergelerinin yükseltilmesini, yaşam koşullarının iyileştirilmesini talep ediyoruz" diye konuştu.