Kredi kartı kullanımı son zamanlarda her geçen gün daha çok artış göstermeye devam ediyor. Kredi kartı kullanımı konusunda yanlış bilgilendirmeler ile yüz yüze olan kişiler tüketicilerin borç bataklarına sürüklenmesine neden oluyor. Kredi kartı kullanımı yapan kişilerin birçok dikkat etmesi gereken nokta yer alıyor. 

Ülkemizde kredi kartı kullanımlarına bakılacak olduğu zaman son 30 yıllık süreç içerisinde giderek yaygın hale gelmesi dikkatleri çekiyor. Bugün içerisinde toplam olarak 60 milyonun üzerinde bulunan kredi kartı vatandaşların kullanımları konusunda sunulmuş halde yer alıyor. Kredi kartı kullanımları olanlar kullanma durumunda olanların yaşlarındaki insanları düşünecek olursak her cüzdan içerisinde en az 2 kredi kartı olduğu dikkatleri çekiyor. 

Kredi kartı ya da banka kartları ile beraber alışveriş yapan kişilerin ekonomi durumlarını kayıt altına alınması ve vergi kaçaklarının önüne alınmasının da önü çıkıyor. Bunun yanı sıra bir yandan da bireysel anlamda bakılacak olduğu zaman birçok avantajları yer alıyor. Fakat başka ülkelere bakılacak olduğu zaman taksit fırsatları da dikkatleri çekiyor. Ama bunun için bilinçli olmak gerekiyor. 

Kredi kartı kullanımına dikkat…

İnsanlar genel olarak anlık olarak kredi kartı ile ödeme yaptıkları zaman o an ceplerinden bir para çıkmadığını düşünüyor. Birçok kişi bunu bedava alışveriş aracı olarak kodlanması kişilerin bilinçlerinde yer almasına neden oldu. İnsanlar ceplerinden para çıkmamasından dolayı o an nakit paraları olmamasından dolayı kredi kartlarına yöneldiler. Bu yönelimler sırasında çok fazla harcama olmaya başladı. Kredi kartı kullanımları bu kadar çok artış gösterirken çok yüksek fiyatların olmasından dolayı kişiler tamamını ödeyemiyor. Bu yüzden asgarileri ödemeye başlayarak daha da birikmelerine neden oluyor. Kişiler asgari ödeme yaparken bir anda faiz oranlarının artmasına neden oluyor. Bu yüzden dikkatli kullanıcı olmakta fayda var.