Kredi kartı kullanmakta olan kişilerin sayıları her geçen gün daha da çok artmaya devam ediyor. Fakat birçok kişi kredi kartı kullanımlarının ödemelerinden de bir hayli şikayetçiler. Banka müşterilerinin büyük bir kısmının ekstre kısımlarında sadece ekonomik zorluklardan dolayı asgari tutarı ödedikleri biliniyor. Kalan kısım ise direk bir sonraki aya devir etmiş oluyor. Kredi kartı kullanımlarının bir süreden sonra yetersiz kalması ise aslında bu anlarda işin içinden daha da çıkılmaz bir hale gelmesine neden oluyor. Limitlerin yetersiz olması insanların doğru kredi kartı kullanımları için ipuçları aramasına neden oldu.

Korona virüs salgın süreçleri içerisinde birçok kesimin online alışverişlere karşı daha çok yönelmesinden dolayı kredi kartı kullanımlarının artmasını meydana getirdi. Tabi ki birçok avantajı da beraberinde getirmesi herkes açısından büyük bir avantaj. En önemli avantajlarından bir tanesi de taksit seçeneklerinin olması olarak dikkatleri çekiyor. Bir yandan da bankalar aracılığı ile harcadıkça kazan kampanyaların artması insanların daha çok yönelmesine neden oluyor. Bu anlarda birçok kart kullanıcısı ise her ne kadar harcama yapsalar bile yaşanan ekonomik zorluklardan dolayı borçlarını ödemek konusunda zorluk çektiklerini dile getiriyor.

Asgari ödeme…

Kredi kartları her zaman doğru yerde ve doğru zaman içerisinde kullanılması gerekir. Fakat yaşanan bu zorlu anlar vatandaşların kart kullanımlarını rahat yönetemiyor olmasına neden oluyor. Asgari ödeme tutarları ile berber kredi kartı kullanımı yapan kişilerin birçok noktaya dikkat etmesi gerekir. 

Kişiler her ne kadar kart borçlarının tamamını ödeyemedikleri için sadece asgari kısmını ödeseler bile bu durum sonralardan daha zorlu oluyor ve işin içinden adeta çıkılmaz hale geliyor. Bu yüzden kişiler direk asgari ödeme kısmını değil de güçlerinin yettiği tüm kısmı ödemeye dikkat etmesi gerekiyor. Bir yandan da hesap kesim tarihlerinin önemini gözler önüne alarak kart kullanımları sırasında öncelik belirleme adımları ile beraber kart kullanımı yapılmasına özen göstermek gerekir. Aksi halde işin içinden çıkmak zor olur. 

Kaynak: eskisehirekspres.net