1 Haziran'dan itibaren geçilen kademeli normalleşme sürecinde kısıtlamalarda hafifletilmeye gidildiğini, ancak Pazar günleri ve akşam saat 22'den sonra sokağa çıkma yasağına devam edildiğini ve yeme içme sektöründeki faaliyetlere kapasite sınırı getirildiğini anımsatan Birsen, "Özellikle kahvehane, kıraathane ve kafelerde  oynanan oyunların halen yasak olması ve akşam 22'den sonra uygulanan sokağa çıkma yasağı ve yine yeme içme ve eğlence sektöründe faaliyet gösteren restoran ve benzeri işyerleri akşam 22'den sonra uygulanan sokağa çıkma yasağı nedeniyle mağdur olmaya devam etmektedirler" dedi. 

Hamamlar, sauna ve masaj salonları ve nargile salonlarının halen kısıtlamalar kapsamında kapalı olduğuna dikkat çeken Birsen, buna rağmen bu sektörlerde faaliyet gösteren esnafların artık dayanacak gücünün kalmadığını ve uzun süredir iş yapamamalarına rağmen kira, stopaj, elektrik, doğalgaz, vergi, SGK gibi giderlerinin işlemeye ve birikmeye devam ettiğini ifade etti. 

Birsen, esnafların taleplerini şöyle sıraladı;

"Önümüzdeki günlerde yapılacak olan kabine toplantısında bahsedilen esnaf ve sanatkarlarımızın mağduriyetlerini giderecek kararlar alınmasını istiyoruz. Akşam 22'den sonra uygulanan sokağa çıkma yasağının kaldırılarak işyerlerinin ruhsatlarında belirtilen saatlerde faaliyet gösterebilmelerini, kahvehane ve kafelerde  oynanan oyunlara hes kodu ve aşı sorgulaması yapılarak sıkı hijyen kuralları altında izin verilmesini, halen kapalı olan işyerlerinin de yasaklarının kaldırılmasını talep ediyoruz. 

Ayrıca belirtilen sektörlerdeki esnaf ve sanatkarlarımıza yönelik desteklerin arttırılması, özellikle birikmiş borçların ödenerek yeniden faaliyetlerine devam edebilmeleri için faizsiz, bir yıl ödemesiz, 24 ay vadeli en az 30,000 TL kredi desteği sağlanması gereklidir. 

Bu hususların yapılacak kabine toplantısında ele alınarak taleplerimizin değerlendirilmesi hususunda başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere tüm kabine bakanlarımızın desteklerini bekliyoruz"